Quantcast

Nemokamai maitinti nori daugiau žmonių

Nemokamai maitintis galės daugiau nepriteklių išgyvenančių žmonių. Miesto tarybai siūloma padidinti pajamų dydį, kurį gaudamas žmogus galėtų pasinaudoti šia paslauga.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė informavo, kad pastaraisiais metais mieste sumažėjo žmonių, kurie gali gauti nemokamą maitinimą.

Prieš ketverius metus vidutiniškai per dieną tokia paslauga pasinaudodavo 200 asmenų. Dabar šis skaičius susitraukė ir siekia tik 85.

A.Liesytė aiškino, kad asmenų, kuriems priklauso nemokamas maitinimas, sumažėjo, kai keliais eurais buvo padidintos senatvės ar neįgalumo pensijos.

Tokių žmonių pajamos viršijo valstybės remiamas pajamas, kurios siekia 204 eurus.

Vedėja tvirtino, kad pastarųjų dydis nebuvo keistas aštuonerius metus ir neatitinka realaus pragyvenimo lygio.

Statistikos departamento duomenimis, 2015 m. skurdo riba vienam asmeniui buvo 259 eurai.

"Keliais eurais padidintos pajamos nepagerino skurdžiausiai gyvenančių žmonių padėties. Nuolat auga infliacija ir kyla prekių bei paslaugų kainos, tad žmonės nė nepajuto pajamų padidėjimo. Tikrai negyvena geriau. Poreikis gauti nemokamą maitinimą nemažėja", – komentavo vedėja.

Dėl to norima, kad šia paslauga galėtų pasinaudoti daugiau žmonių. Savivaldybės teritorijoje siūloma didinti valstybės remiamų pajamų dydį iki 255 eurų.

A.Liesytė aiškino, kad papildomų lėšų tokiam sprendimui įgyvendinti nereikės. Pagal 2014 m. lapkritį savivaldybės ir paramos fondo "Maisto bankas" pasirašytą sutartį nemokamas maitinimas per dieną gali būti suteiktas iki 200 asmenų.

"Lėšos yra sutaupytos ir norime jas panaudoti", – tvirtino vedėja.

A.Liesytė taip pat atkreipė dėmesį, kad siūloma pailginti nemokamo maitinimo paslaugos laiką asmenims, kurie negali patys gaminti namuose. Dabar jiems ši paslauga teikiama pusmetį, o siūloma, kad tai būtų daroma ištisus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ivanas

Ivanas portretas
Viena iš ubagu šalis !! Gėda !!! Žmones miršta nuo bado !!!!! Gėda !!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių