Quantcast

Nemokama akių patikra sulaukė klaipėdiečių antplūdžio

Klaipėdoje surengta nemokama akių patikra sulaukė didžiulio susidomėjimo. Per kelias valandas patikrinta per 100 žmonių. 

Trečiadienį Klaipėdos glaukoma sergančių žmonių klubas surengė akciją – nemokamą akispūdžio matavimą. Šiemet ši akcija uostamiestyje vyko ketvirtą kartą.

Nemokamai tikrinant akispūdį gyventojus tikimąsi apsaugoti nuo klastingos, aklumu pasibaigiančios akių ligos – glaukomos.

Mat iš pradžių šios ligos neišduoda nė vienas požymis. Tad, kaip pastebi gydytojai, glaukoma sergantys pacientai dažnai kreipiasi pavėluotai.  

Pasak Klaipėdos glaukoma sergančių žmonių klubo pirmininkės Rimos Jusaitienės, šiemet akcija sulaukė itin didžiulio susidomėjimo – į patikrą buvo užsiregistravę 113 klaipėdiečių. Pusšimčiui norinčiųjų teko atsakyti neigiamai dėl ribotų galimybių.       

Į patikrą atėjo ir jau sergantieji glaukoma, pageidavę taip pat pasitikrinti akispūdį.

Kai kurie klaipėdiečiai pageidavo išsamesnių tyrimų: pasitikrinti akių dugną, akiplotį. Tačiau dėl laiko stokos jiems patarta užsiregistruoti konsultacijai pas akių ligų gydytoją.        

Per pastaruosius dvejus metus Klaipėdoje buvo patikrinta 100 žmonių. Iš jų daugiau nei dešimčiai aptiktas padidėjęs akispūdis.

Manoma, kad pusė sergančiųjų net nežino sergantys glaukoma. Lietuvoje ši liga diagnozuota maždaug 30 tūkst. gyventojų. Pasaulyje glaukoma serga per 60 mln. žmonių, 10 proc. sergančiųjų dėl ligos apanka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė

Danutė portretas
Ta akcija tik nervus sugadino - prisiskambinti ir užsiregistruoti buvo neįmanoma. Jei tiek daug norinčių , gal būtų įmanoma tą akciją pakartoti. Juk ne paslaptis - ne vienas ir apanka dėl glaukomos, kol begalinėse eilėse pas okulistus savo eilės sulaukia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių