Quantcast

Neįtikėtinas sąžiningumas: rastą lobį atidavė senoliui

Klaipėdos rajone trijų vaikų tėvas, tvarkydamas prie namų esantį sodą, po slyva rado paslėptą lobį. Skaičiuojama, kad maišelyje galėjo būti paslėpta apie 36 tūkst. eurų.

Grąžino savininkui

Dainius Bagdonavičius nelietė svetimų pinigų, o pasielgė priešingai – įspūdingo dydžio grynųjų maišą atidavė tame pačiame Girininkų kaime gyvenančiam senoliui, kuris, kaip paaiškėjo, ir buvo tikrasis šio lobio savininkas.

"Aš šį žmogų pažinojau, bet nebuvau tiesiogiai su juo bendravęs. Jis keistuolis, 84 metų. Su niekuo nebendravo, kaimynų į savo butą neįsileisdavo. Negėrė, nerūkė, šeimos neturėjo. Va ir sukaupė tiek pinigų. Tai viso jo gyvenimo santaupos", – pasakojo 43 metų D.Bagdonavičius.

Begenėdamas sodą, vyras atkreipė dėmesį, kad iš po žemių kyšo keistas maišelis. Pakrapštęs ir atvėręs jo turinį, žmogus išvydo pinigų krūvą.

"Eurai supakuoti krūvelėmis, litų ir vadinamųjų vagnorkių net buvo. Pirmiausia tai pamačiau piniginę, ji jau buvo apgraužta graužikų. Šalia gulėjo metalinė dėžutė, kurioje buvo kita dalis pinigų. Tačiau kai išvydau, kad maišelyje yra asmens dokumentai, banko išrašai apie išgrynintas pinigų sumas, ėjau kviesti liudininkus", – sakė vyras.

Pirmiausia žmogus nuskubėjo į namus, kur buvo žmona. Trumpai teištaręs, kad rado lobį, vyras griebė mobilųjį telefoną.

"Žmona nepatikėjo, sakė, kad meluoju. Paskambinau seniūnaičiui, kviečiau liudininkus, tik tuomet atvėrėme ir apžiūrėjome, kas ten per lobis", – kalbėjo vyriškis.

Užkasė ir pamiršo

Paaiškėjo, kad maišelyje būta vietos gyventojo Vytauto L. dokumentai ir pinigai.

"Maišelyje buvo ir limonado nugertas butelis, dar du mažesni buteliukai. Buvo ir latviško balzamo butelis. Dar nusistebėjau", – šypsojosi D.Bagdonavičius.

Pravėrus piniginę, iš jos iškrito sušlapę eurai. Dalis pinigų taip pat buvo apgadinti graužikų.

Atvykus policijai, buvo suskubta ieškoti tikrojo pinigų šeimininko.

Paaiškėjo, kad senolis jau sunkiai besiorientuoja, kenčia dėl atminties stokos.

"Bet jį matydavo žmonės vaikščiojantį po kaimą. Vis žvalgydavosi svetimuose soduose. Kaip paaiškėjo, jis jau rudenį pinigų pasigedo. Gal užkasė ir pamiršo kur. Ieškojo net su policija, bet nerado", – svarstė D.Bagdonavičius.

Esą senolis šalindavosi svetimų. Jei kelyje sustodavo pakeleivingas automobilis ir žmogus pasisiūlydavo pavėžėti pensininką, šis mesdavosi toliau nuo kelio per laukus.

"Tad niekas ir nežinojo, kad jis tokius pinigus gali turėti. Žmogus gyveno keturių butų name, šeimos neturėjo, nieko sau nepirkdavo. Turėjo miško ir žemės. Tad tris kilometrus iki miško pėstute eidavo, net autobusu nevažinėjo. Tačiau jo miškas, pasak žmonių, į parką panašus. Nė šapelio, nė vienos šakos ar sausuolio nuvirtusio", – apie kaimo keistuolį pasakojo vyras.

Padėkojo už radybas

Vos pasklidus kalbai, kad Girininkuose aptiktas lobis, kaimas sujudo domėtis intriguojama istorija.

"Kaimas mane kvailiu vadina. Oi, kiek visko prisiklausiau. Kam esą aš tuos pinigus atidaviau. Na, pasakysiu: būtų buvęs koks tūkstantis eurų, gal būčiau paėmęs. Bet kai tokia suma, aišku, kad tai viso gyvenimo santaupos. Man sąžinė neleidžia kitaip pasielgti", – atviravo vyras.

Užvakar D.Bagdonavičių aplankė ir senolio globėjai. Giminaičiai padėkojo sąžiningam žmogui už grąžintus pinigus.

"Atvežė saldainių vaikams ir šiek tiek dovanų. Kokią sumą, nepasakysiu. Padėkojo žmonės", – tikino D.Bagdonavičius.

Kol kas senolio artimieji vis dar džiovina grynųjų kupiūras ir tikisi, kad jas sutiks priimti bankas. Tuomet vadinamojo lobio suma gali dar ir išaugti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visazinis

visazinis portretas
kiek zinau policijai buvo atiduota 45.000 euru o policija pasake kad buvo tik 35.000. pinigu atvaziavo pasiimti 2 policininkai... p.s o kur dar auksines monetos.

pažįstama

pažįstama portretas
sąžiningas vargšas žmogelis,kiek žinau nuo radybų priklauso 25 procentai net valstybė duoda,ar gavo tiek- nemanau,o šakotį jo žmona gali pati iškept,nes tokį darbą dirba.Sąžinė krikštolinė,bet giminės kiaulės,žmogui gėda net sakyt,kiek gavo.Esu ne kartą radus ir pinigų ir dokumentus,tai žmonės sąžiningai kletvirtadalį atidavė

M

M portretas
Mda, gera pamoka - pinigai pinigais, o artimieji, seima, draugai - stai tikras turtas
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių