Quantcast

Neįtikėtina: šimtametei siūlo dar palaukti

Šimtmetį perkopusi klaipėdietė jau pusmetį laukia, kol jai bus suteikta vaikštynė. Įrenginius išduodanti įstaiga moters ir jos šeimos prašo dar šiek tiek palaukti ir žadama, kad vaikštynė bus suteikta dar šį mėnesį.

Po mažiau nei mėnesio 103 metų sukaktį minėsiančios klaipėdietės sūnus pasakojo, kad mamą iš slaugos ligoninės namo parsivežė gegužę.

Tada kreipėsi į Klaipėdos socialinių paslaugų centrą dėl vaikštynės.

"Užsakymą priėmė ir pasakė laukti. Praėjo pusmetis, o vaikštynės dar negavome. Negi pas mus tiek šimtamečių, kuriems reikia šių įrenginių, kad reikia tiek laukti?" – stebėjosi vyras.

Klaipėdiečiui paaiškinta, kad yra eilė. Reikia dar palaukti.

"Žadėjo, jog rudeniop gal jau bus, tačiau įrenginio kaip nėra, taip nėra. Sunku patikėti, kad yra tokios eilės, kad tiek Klaipėdoje šimtamečių", – stebėjosi vyras.

Klaipėdietis sakė, jog jam galėtų bent duoti sugedusią, seną vaikštynę: "Susiremontuočiau pats. Bent mamai paprasčiau būtų judėti."

Pasak Klaipėdos socialinės paramos centro direktorės pavaduotojos socialiniams reikalams Eglės Buivydaitės, ši garbaus amžiaus klaipėdietė, kai gegužę buvo pateikti dokumentai, buvo 50-oji, laukianti vaikštynės. Dabar ji jau trečia.

"Manau, netrukus klaipėdietei vaikštynė turėtų būti suteikta. Tikėtina, įrenginys jai bus skirtas dar šį mėnesį", – komentavo pavaduotoja.

E.Buivydaitė pasakojo, jog iš techninės pagalbos priemonių ilgiausios eilės yra prie universalių vežimėlių ir vaikštynių – tiek lauko, tiek kambario.

Pavaduotojos teigimu, eilė pajudėjo, kai penkios vaikštynės buvo gautos iš Techninės pagalbos neįgaliesiems centro. Dar šešias naujas padovanojo religinė bendruomenė "Išganymo armija".

Iš savivaldybės skirtų lėšų buvo nupirkta 10 naujų vaikštynių. Nors eilė pajudėjo, dabar vaikštynių laukia 42 žmonės.

Įrenginys suteikiamas laikinai, kol naudotojui jis tampa nebereikalingas. Tai numatoma sutartyje.

Neretai įrenginiai grąžinami žmogui mirus. Grąžinta vaikštynė perduodama kitam.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
mūsų visuomenėje trūksta užuojautos, empatijos šalia esančiam žmogui... Tokiems senoliams turėtų būti viskas suteikiama be eilės, ar daug šimtamečių turime? Taip yra todėl, kad nesigilinama į konkretaus žmogaus situaciją, visi statistiniai vienetai eilėje. Merai važiuoja, sveikina šimtamečius, o tas laukia nesulaukia paprasto dalyko - vaikštynės...Tai postsovietinis palikimas, ir labai gaila kad socialiniai darbuotojai nesivadovauja empatija, pagarbos žmogui, protingumo kriterijais, juk viso gyvenimo į įstatymus nesurašysi....liūdna skaityti apie tokius atvejus

Edita

Edita portretas
Na kaip visuomet, kalciausias tas, kas nedave - tai darbuotojas, kuris dirba darba pagal reglamentuotas tvarkas ir tiek, kiek nuleidziama is virsaus. Prie ko cia jis ar ji??? Jei politikai skirstydami biudzeta socialinems reikmems skiria vos desimtadali lesu lyginant su krasto apsauga??? Neigalus, vienisi seni sergantys zmones, pamestinukai, problemines seimos, smurtas ir t.t. - Lietuvs kasdienybe, kur problemoms spresti reikalingos lesos pirmje eileje... kas cia jau ta Lietuva puola, kad tiek lesu jos gynimui reikia skirti??? Problema yra ne zemiausioje grandyje, o salies politikoje ir politiku poziuryje i vargsa zmogu. Jau 8 metus gyvenu UK, prireikus kompensacines technikos priemoniu, atveza i namus sekancia diena ir grazinti nereikia. Tiek to, lai Lietuva skurdesne ir panaudojus technika butu grazinama, bet tai mieli politikai, skirkite lesas lovoms, vezimeliams ir vaikstynems, juk nekainuoja kaip jusu aukso vertes samciai ar paauksuoti klozetai...

Erika Eidukaitiene

Erika Eidukaitiene  portretas
Kiek ta vaikštyne gali kainuoti ? Ar galima atsiųsti senukei kuri tiek metu nugyveno vaikštyne is JAV ? Nes nors paskutines dienas turėtu kuo pasidžiaugti !! eeidukait@yahoo.com
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių