Quantcast

Neįgaliųjų integracijai – daugiau galimybių ir priemonių

  • Teksto dydis:

Šiais metais penkios organizacijos, veikiančios neįgaliųjų socialinės integracijos srityje, teikė paraiškas finansavimui, kurias vertino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta komisija, kurios darbą stebėjo Neįgaliųjų reikalų departamento paskirti stebėtojai, atvykę iš Vilniaus ir Klaipėdos neįgaliųjų skėtinių organizacijų.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Ligitos Liutikienės, vertindami paraiškas komisijos nariai vadovavosi Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje 2019 metų projektų atrankos konkurso organizavimo nuostatomis.

Didžiausią  Komisijos balų skaičių surinko VšĮ Nacionalinis  socialinės integracijos institutas, kuris 2019 metais teiks  taksi paslaugas rajono neįgaliesiems. Neįgalieji galės užsisakyti taksi paslaugą ir vykti pramogauti, pas gydytojus, į reabilitacijas, į svečius. „Socialinis taksi“ neužsiims vien tik pavėžėjimo paslauga, bet su laiptų kopikliu padės neįgaliajam su vežimėliu  patekti iki mašinos arba parvykti į namus. Iš viso šiam projektui vykdyti skirta per 33 tūkst. eurų.

Nevyriausybinės organizacijos Klaipėdos kurčiųjų reabilitacijos bei Telšių ir Klaipėdos aklųjų centrai teiks neįgaliųjų dienos užimtumo, individualios pagalbos paslaugas. Neįgaliesiems teikiamos palydėjimo į įvairias įstaigas, tarpininkavimo įdarbinant paslaugos, centruose veikia įvairūs meninių gebėjimų lavinimo užsiėmimai. Klaipėdos ir Telšių aklųjų centrui veikloms Klaipėdos rajono gyventojams vykdyti šiems metams skirta daugiau nei 31 tūkst. eurų, o Klaipėdos kurčiųjų reabilitacijos centrui – beveik 40 tūkst. eurų. Į savo veiklas centrai pritraukia per 100 neįgalių  gavėjų.

Neįgaliuosius su kompleksine negalia ir sutrikusio intelektu užima VšĮ „Revilita“, jų bendruomenės gavėjų skaičius kiekvienais metais auga. Neįgalieji gali dalyvauti meninėse, edukacinėse veiklose, mokosi atsipalaiduoti per kaniterapiją, išmoksta savitvarkos, sveikos gyvensenos įgūdžių. „Revilita“ teikia pagalbą neįgaliųjų šeimų nariams, moko, kaip susigyventi su artimojo negalia. Šiai įstaigai šiemet skirta per 30 tūkst. 300 veikloms vykdyti.

Klaipėdos rajono amatų centras, įsikūręs Veiviržėnų miestelyje, atokiau nuo rajono centro,  į savo veiklas priima neįgaliuosius iš aplinkinių kaimų ir vienkiemių, taip pagerėja paslaugų prieinamumas neįgaliesiems, gyvenantiems kaimo vietovėse. Į centre vykstančius užsiėmimus juos atveža individualios pagalbos vykdytojas, už paslaugas neįgaliesiems mokėti nereikia. Klaipėdos rajono amatų cente vyksiančioms dienos užimtumo ir meninių gebėjimų lavinimo  būreliuose, kolektyvuose ir klubuose veikloms skirta per 20 tūkst. eurų suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!

ghosty

ghosty portretas
greitai per supista lietuva mes visi invalidai liksim negaliu skaityt urodu pasakos

Rinkimai

Rinkimai portretas
Rinkiminiai grybelio v. pažadai. Apgailetina
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių