Quantcast

Neformalus ugdymas Klaipėdos vaikų laisvalaikio centre – jaunimo tobulėjimui

  • Teksto dydis:

Ar jums yra tekę ką nors pasižadėti pradėti daryti ar nebedaryti nuo kitų metų? Po Kalėdų? Nuo sausio 1-osios, nuo savo gimtadienio ar nuo naujų mokslo metų pradžios? Turbūt pažįstama situacija? Kaskart esate vis vyresnis, turite vis daugiau patirties, geriau save pažįstate, vis daugiau tikslų išsikeliate, geriau žinote, ko norite ir kur, kaip, ko ieškoti.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras auga kartu su jaunimu, kaskart išsikeldamas ir siekdamas vis didesnių tikslų, išdrįsdamas svajoti daugiau, mokydamasis, kaupdamas patirtį, veikdamas drauge ir tobulėdamas.

Centro bendruomenė yra demokratiška, inovatyvi, besidominti aktualijomis ir atvira kaitai, nuolat ieškanti būdų atsinaujinti bei atliepti šiuolaikinius lūkesčius.

Per dešimt gyvavimo metų daug patirta, įveikta galybė iššūkių, sustiprėta. Šiuos mokslo metus centras pasitinka ragindamas atrasti, kurti, tobulėti.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras yra didžiausia miesto neformaliojo ugdymo įstaiga, kurią sudaro septyni klubai – "Draugystė", "Liepsnelė", "Molas", "Saulutė", "Švyturys", "Želmenėlis", "Žuvėdra" – išsidėstę skirtingose ir patogiose Klaipėdos miesto vietose.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro nuotr.

Galima rinktis arčiausiai namų ar mokyklos esančią vietą. Tai suteikia jaunimui dar daugiau galimybių savarankiškai ir saugiai pasiekti vieną klubų.

Kai jaunas žmogus yra draugiškoje aplinkoje, jaučiasi saugus, atsipalaidavęs – kūrybiškumas ima skleistis, o viską pasiekti tampa daug lengviau ir paprasčiau.

Klubai siūlo iki 30 skirtingų krypčių užsiėmimų: nuo šokių iki šachmatų, nuo fotografijos iki kulinarijos, nuo dainavimo iki turizmo, nuo floristikos iki robotikos.

Visos veiklos orientuotos į 3–19 metų vaikus, paauglius, jaunimą.

Kiekvienas yra laisvas skirtingus užsiėmimus lankyti skirtinguose klubuose. Svarbiausia – suprasti, ko norite, kas padės pasiekti tikslų ir įgyvendinti svajones. Visų užsiėmimų rodyklę galima rasi internetinėje svetainėje www.kvlc.lt.

Kiekviename klube yra vykdoma savanorišku principu grindžiama veikla, pavadinta Atviros vaikų erdvės. Tai nemokama ir atvira vieta visiems vaikams ir mokiniams nuo 7 metų. Čia kiekvienas yra saugus ir laisvas kurti, įgyvendinti idėjas, dalytis patirtimi ir jos įgyti, bendrauti, svajoti, tiesiog būti.

Erdvėse siūloma įvairių veiklų: virtualūs žaidimai "Xbox", stalo žaidimai, stalo futbolas, karaokė, filmai, muzika, rengiamos įvairios kūrybinės dirbtuvės, išvykos, susitikimai. O kur dar jūsų ir jūsų draugų pasiūlymai.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centre užsiėmimus veda daugiau nei 60 mokytojų. Jie visi – savo srities profesionalai, patys intensyviai dalyvaujantys įvairiuose projektuose, veiklose, nuolat tobulėjantys ir išties kūrybingi. Tai tikras motyvacijos šaltinis – kurti drauge.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro nuotr.

Stengiamasi, kad užsiėmimai būtų ne tik naudingi, bet ir įdomūs, linksmi, žaismingi.

Kai jaunas žmogus yra draugiškoje aplinkoje, jaučiasi saugus, atsipalaidavęs – kūrybiškumas ima skleistis, o viską pasiekti tampa daug lengviau ir paprasčiau.

Pabrėžiama, kad kurdamas tobulėji ne tik pasirinktoje veikloje, bet ir kaip žmogus, kaip draugas, kaip būsimas prezidentas, ministras, gydytojas, o gal mokytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių