Quantcast

Neapykantos ženklai uostamiestyje bado akis

Grafitininkai siekia ne tik pažymėti teritoriją, kurioje pabuvojo. Kai kurie meta iššūkį visuomenei, tyčiodamiesi iš pareigūnų ar kurios nors visuomenės dalies.

Klaipėdietis Eduardas, būdamas automobilių aikštelėje prie Klaipėdos savivaldybės, pamatė ant sienos vandalo išraitytas keturias raides „A C A B“.

Jos labai gerai matomos savivaldybės darbuotojams, kurių kabinetų langai nukreipti į kiemą. Mato jį ir kieme dūmą pešantys valdininkai.

Eduardas įsitikinęs, kad grafičio autorius ne atsitiktinai pasirinko būtent šias raides ir šią vietą.

Nereikia daug išmanymo, kad sužinotum, jog šių raidžių derinys yra akronimas, tai yra sutrumpinimas frazės, kurią sudaro keli žodžiai, panaudojant tų žodžių pirmąsias raides.

Šiuo atveju norėta pasakyti, kad asmuo niekina policiją ir jai priešinasi, kaip išmano. Užšifruota frazė: „All cops are bastards“ (visi policininkai yra šunsnukiai).

Kokios reakcijos tikėjosi užrašo autorius, galima tik spėlioti, lygiai kaip ir svarstyti, kodėl jis taip sakosi nemėgstąs policijos.

Kitas klausimas, kokia ta reakcija bus. Ar statinio savininkai patys uždažys tas keturias raides nelaukdami paraginimo ar pagrasinimo baudomis? O gal jie praneš apie nežinomo asmens padarytą žalą jų turtui ir įvertins ją pinigais?

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Dovilė Ramanauskaitė patikino, kad skundo ar pranešimo apie šį užrašą nėra gavusi.

„Bandysime sužinoti, kas yra pastato savininkas ar administratorius, ir paraginsime užrašą nuvalyti arba uždažyti. Tokia yra tvarka“, – teigė valdininkė.

Klaipėdietis Eduardas kelia retorinį klausimą, ar užrašas neįžeidžia dirbančiųjų savivaldybės pastate.

Dar labiau jį šokiruoja mintis, kad pastatas gali būti ne privatus, o priklausantis valdiškai įstaigai, o tai reiškia, kad terlionė būtų valoma mokesčių mokėtojų pinigais.

Bėda ta, kad nepagautas – ne vagis, kaltę būtina įrodyti, o kaltininką rasti. Kitu atveju, kalti tie, kieno pinigais užrašas bus valomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
"kalti tie, kieno pinigais užrašas bus valomas" - cia dar didesne problema nei tie visi uzrasai. Jie egzistavo (piesiniai, uzrasai ir pan.) ant sienu ir kitu pavirsiu ir egzistuos daugiau ar maziau. Bet padaryti nukentejusiji kaltininku...nusikaltimas zmogiskumui nekitaip. Kaip isviso taip imanoma istatymiskai pasitycioti? Tie kas sukure toki istatyma bus baudziami? Valdzia paskelbe kara....grafitininkams! juokaujate?! dar labiau skatinate tai daryti!!! Aisku ,kad reikia nukreipti demesi nuo vykstanciu valdininku aferu... + gera schema pinigu plovimui ir "slovei"..

O kas nepatinka?

O kas nepatinka? portretas
Kai Valstijose negrai tai rašinėjo ir nešiojo tokius pat užrašus - liaupsinote ir palaikėte. Kai Vilniuje nežinia iš kur atsiradę tokie pat „palaikė“ ir mitngavo, o kartu iš šiandieninė ministrė - stūgavote, kad tai yra gerai! Neįmanoma žmonėms įteigti, kad svertur daromas nusikaltimas yra „gėris“, o va, jei tai pas mus, tai jau „neapykantos ženklas“!

Tokia

Tokia  portretas
Meno rūšis, nepatinka uždažykit, prie ko če milicija
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių