Quantcast

Naujuosius metus klaipėdiečiai kviečiami pradėti sveikiau

  • Teksto dydis:

Visuomenės sveikatos specialistai tikisi, kad prasidedant naujiems metams daugelis savo naujų tikslų sąraše ne tik įrašys sveikatą, bet ir pasiryš sąmoningai ją stiprinti. Lengviau šiuos siekius įgyvendinti padės nemokamų veiklų Klaipėdoje kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“. Užsiėmimai padės sustiprinti ne tik sveikatą, bet ir kūną.

Norintys daugiau sužinoti apie sveiką mitybą bei išmokti pritaikyti žinias kasdieniniame gyvenime kviečiami į paskaitą „Kaip jaustis geriau ir atgaivinti išsekusį organizmą“. Paskaita vyks sausio 23 d. 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Pempininkų filiale.

Metams prasidedant Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kviečia senjorus į mankštas su elastinėmis juostomis ir gimnastikos kamuoliukais, kurių metu atliekami pratimai padės sustiprinti kūno raumenis, pagerinti sąnarių paslankumą, kūno lankstumą.

Sausio mėnesį Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras kviečia uostamiesčio gyventojus, susidūrusius su onkologine liga, į šv. Pranciškaus onkologijos centre organizuojamas specializuotas mankštas. Mankštos pradedamos nuo nedidelių fizinių krūvių, kurie tinka esamam žmogaus organizmo sistemų funkciniam pajėgumui, ir pamažu didinami. Tai garantuotai gerina savigarbą, nuotaiką, laikyseną, padeda mažinti priešlaikinės mirties riziką bei nutukimą, taip pat mažina širdies nepakankamumą, normalizuoja padidėjusį kraujo spaudimą.

Dalyviai sveikatą stiprins mankšta, kuri lavina funkcinius gebėjimus be žalos ir pavojaus sveikatai. Medikai mano, kad reguliarus fizinis krūvis yra tiesiogiai siejamas su saugesniu, sveikesniu ir ilgesniu gyvenimu. Fiziniai pratimai skirti stiprinti raumenų grupes su ypač aktyvia viršutinės kūno dalies raumenų veikla. Mankštos pratimų kompleksas sudarytas remiantis užsienio specialistų patirtimi.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vienas iš jų – įtraukiantys muzikos užsiėmimai, kuriuose grojama įvairiais instrumentais. Taip pat primena apie kalanetikos bei energingus zumbos užsiėmimus. Kiti užsiėmimai skirti kūdikių laukiančioms klaipėdietėms, kurios kviečiamos atvykti į Visuomenės sveikatos biurą pasimankštinti bei pasisemti žinių, skirtų būsimiesiems tėveliams.

Daugiau informacijos apie paskaitas ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30 179. Registracija į tėvelių mokyklėlę ir nėščiųjų mankštas tel. 8 640 93 340.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių