Quantcast

Naujųjų metų sutiktuvės Klaipėdoje: miestiečiams – šventinis fejerverkas

Šiandien vidurnaktį miesto centrą nušvies tradicinis naujametis fejerverkas. Ryškiaspalves salves gyventojai galės stebėti ir čiuoždami pačiūžomis. Kaip jau tapo įprasta, pagrindinė miesto aikštė išliks zona be pirotechnikos.

Šį vakarą gausybė uostamiesčio gyventojų ir svečių sutikti 2020-ųjų plūstelės į miesto centrą. Kaip ir kasmet, vidurnaktį žmonės kviečiami stebėti naujamečio fejerverko.

Šventinius renginius organizuojančios viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė teigė, kad fejerverkas bus šaudomas iš piliavietės, o jį stebėti bus patogu nuo Dangės krantinių, iš Teatro aikštės.

Tiesa, planuojantiesiems grožėtis reginiu iš Teatro aikštės vertėtų nepamiršti, kad ji ir šiemet paskelbta zona be pirotechnikos.

Anot D.Grikšaitės, šventinę naktį saugumu miesto centre besirūpinsiantys policijos pareigūnai atidžiau stebės aikštėn traukiančius žmones – ar jie nepažeidžia minėtos tvarkos.

Teatro aikštė zona be pirotechnikos pirmą kartą buvo paskelbta 2016-aisiais. Tokių saugumo priemonių nuspręsta imtis ne tik dėl miestiečių saugumo, bet ir siekiant išvengti tais metais Taravos Anikę apgaubusios prancūzų menininko instaliacijos – sniego burbulo apgadinimo.

"Ši zona labai pasiteisino – sulaukėme nemažai atgarsių, kad buvo saugiau, ramiau. Niekas nesikraustė iš proto dėl mėgėjiško fejerverkų naudojimo", – apibendrino D.Grikšaitė.

Šiemet Naujuosius klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės pasitikti čiuoždami Teatro aikštėje įrengtu ledu.

Pasak organizatorių, atsižvelgiant į nemažėjantį ledo čiuožyklos populiarumą, ji dirbs visu pajėgumu, šventinę nuotaiką kurs didžėjus.

Tiesa, žmonės raginami neprarasti sveiko proto – ant ledo nelipti pavartojus alkoholinių gėrimų, nepamiršti tinkamos aprangos, saugumo.

"Tikimės gerų orų, tikimės, kad bus taiku, ramu, ir fejerverkas pateisins lūkesčius, kad bus geras matomumas – skaidrus dangus", – sakė D.Grikšaitė.

Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Grauslienė BNS teigė, kad Klaipėdos mieste ir visoje apskrityje dirbs sustiprintos policijos pajėgos. Pareigūnai patruliuos ir pėsti, jiems taip pat talkins policijos rėmėjai, aktyviau bus stebimos ir miesto vaizdo kameromis filmuojamos teritorijos.

„Svarbu prisiminti, kad naudoti pirotechnikos priemonių, išskyrus paprasčiausius F1 kategorijos fejerverkus, negalima 30 metrų atstumu nuo mokyklų, gydymo ar reabilitacijos įstaigų, kulto ir šarvojimo patalpų. Draudimas galioja ir kitose savivaldybės Tarybos nustatytose vietose – Klaipėdoje zona be pirotechnikos jau ketverius metus skelbiama Teatro aikštė“, – rašė ji.

Pasak jos, pareigūnai sausio 1–ąją rengs reidus, kurių metus fiksuos ar vairuotojai nesėdo prie vairo neblaivūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo Klaipedos iki Palangos nemaciau nei vieno policininko.

aaz

aaz portretas
Pašalinkite iš Atgimimo aikštės tą kapinyną...net kraupu darosi, kapinės miesto centre...

En marche, buduljiens!

En marche, buduljiens! portretas
Normaliame pasaulyje atsisako šitos nesąmonės, na o Klaipėda toliau pataikauja buduliams.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių