Quantcast

Naujovė Klaipėdos rajone: įsteigta nauja rinkimų apylinkė

Vyriausioji rinkimų komisija, ruošdamasi kitų metų pavasarį vyksiantiems savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, patvirtino rinkimų apylinkių sąrašą ir jų ribas. Naujovė Klaipėdos rajone – išaugus rinkėjų skaičiui, įsteigta nauja Trušelių rinkimų apylinkė. Preliminariais duomenimis, nauja rinkimų apylinkė artimiausiu metu bus steigiama ir Palangoje.

Per pastaruosius savivaldybių ir merų rinkimus 2019 m. Klaipėdos mieste buvo 54 apylinkės, kuriose balso teisę turėjo 130 478 klaipėdiečiai.

Tiek apylinkių išliks ir būsimuose rinkimuose 2023 m. pavasarį, skirtingai nei Klaipėdos rajone, kur per pastaruosius rinkimus buvo 33 apylinkės su 47 293 balso teisę turinčiais rinkėjais.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) paskelbė, kad Klaipėdos rajone įsteigta nauja Trušelių apylinkė, nes išaugo rinkėjų skaičius – visame rajone šiuo metu yra 52 017 balso teisę turinčių asmenų, o pačioje Trušelių apylinkėje – 3 323 rinkėjai.

Panašu, kad naują rinkimų apylinkę prieš būsimus rinkimus teks steigti ir Palangoje, kur per pandemiją beveik 5 tūkst. padaugėjo balso teisę turinčių asmenų.

Kol kas dėl šio Vakarų Lietuvos kurorto VRK sprendimo dar nepriėmė.

2019 m. rinkimuose balsuoti teisę turėjo 14 670 palangiškių, dabar jų skaičius siekia arti 20 tūkst.

Rinkimų kodeksas numato, kad apylinkės teritorijoje turi gyventi ne daugiau kaip 5 tūkst. rinkėjų.

Tad Lietuvos savivaldybėse, kuriose rinkėjų skaičius padidėjo, VRK jau įsteigė 5 naujas rinkimų apylinkes.

O ten, kur rinkėjų sumažėjo, jos buvo panaikintos.

Prieš artėjančius rinkimus neliko 16 balsavimo vietų: Alytaus mieste, Kelmės, Rokiškio, Šakių, Šalčininkų, Ukmergės, Varėnos ir Zarasų rajonuose.

2023 m. metų pavasarį savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose rinkėjai balsuos 1 926 balsavimo vietose.

Rinkimų apylinkių sąrašą VRK sudaro atsižvelgdama į rinkėjų skaičių konkrečioje apylinkėje, ar patogu atvykti į balsavimo patalpas.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose rinkėjai gali balsuoti tik toje savivaldos teritorijoje, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą ne vėliau kaip likus 60 dienų iki rinkimų dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai triušiai triušeliuose jau instruktuoti už ką turės

tai triušiai triušeliuose jau instruktuoti už ką turės portretas
balsuoti, prasideda vietinių išsigimėlių ir darmajiedų rinkimai, dar ne tokių stebūklų pamatysim

O tai

O tai portretas
dar yra dalyvaujanciu tame cirke!?

X

X portretas
Palangoje iš kitų miestų prisipirko nekilnojamo turto, deklaravo,bet poilsiauja tik vasarą.Balsuoja savo nuolatinėse gyvenimo vietose. Tai,kad vietinių nepadaugėjo, nebent nežymiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių