Quantcast

Naujos žaidimų aikštelės greitai tapo nepatrauklios: pastatė vaikams, laužo paaugliai

Naujos ir gražios vaikų žaidimų aikštelės labai greitai tampa nepatrauklios ir net pavojingos. Jas prižiūrinčios bendrovės vadovas apgailestavo, kad tai neturi pabaigos ir dažnai varo į neviltį.

Danga tapo dėmėta

Smilties Pylimo, Sportininkų ir J. Janonio gatvėms priskiriamų daugiabučių namų kieme nuo praėjusių metų pavasario vaikai žaidžia jiems saugioje žaidimų aikštelėje.

Čia mažiesiems kvartalo gyventojams yra ne tik kur palaipioti, nušliuožti, bet ir pašokinėti ar pasisupti. Aikštelė tapo mėgstama vieta. Visą vasarą iki vėlaus vakaro mažesni vaikai ir paaugliai joje mėgo leisti laiką.

Tėvai džiaugėsi, kad atžalos šioje aikštelėje yra saugios, ne vienas mažylis po ją bėgiodavo basas.

Šią vasarą ėmė kisti minkštoji aikštelės danga.

Pirmiausia pajuodo plotas po sūpuokle, paskui – kitose vietose.

Gali būti, kad, radę mažą atsilupusį gabaliuką, vaikai pamažu nulupo didesnius plotus. Taip aikštelės paviršius tapo ne tik išmargintas, bet ir nesaugus.

Smilties Pylimo gatvėje žaidimų aikštelės dangai ir žaidimų įrenginiams dar galioja garantija, todėl įsitikinę, kad jos pagrindas yra nesaugus ar neatitinka reikalavimų, savivaldybės darbuotojai ketina kreiptis į rangovus ir reikalaus pašalinti defektus.

Primena Sizifo darbą

Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė patikino, kad dėl vaikų žaidimų aikštelių techninės priežiūros savivaldybė yra pasirašiusi sutartį su plungiškių bendrove "Tomanta".

Jos vadovas Artūras Malakauskas tikino, kad aikštelių priežiūra primena Sizifo darbą.

Vieną dieną darbininkai nuvalo nuo įrenginių tagus ir grafičius, o jau kitą dieną jie aprašinėjami dar labiau.

Ne vienoje aikštelėje tarsi piktybiškai laužomi įrenginiai.

Minkštąją dangą draskyti mėgsta ir kitose aikštelėse besilankantys paaugliai.

Ypač sunku prižiūrėti Rumpiškės gatvėje ir Taikos prospekto pradžioje įrengtas aikšteles.

Aikštelės skirtos mažiems vaikams, o ne paaugliams, kurie jas siaubia.

Sutarties sąlygose įrašyta, kad bendrovės darbuotojai turi bent kartą per tris mėnesius apžiūrėti aikšteles ir įvertinti jų įrangos veikimą, stabilumą, konstrukcinį vientisumą bei susidėvėjimą, ypatingą dėmesį skiriant judančioms detalėms.

Pagrindinė metinė vaikų žaidimų aikštelių kontrolė turi būti atliekama ne rečiau kaip kartą per metus. Tada vertinama žaidimų aikštelės įrangos, dangos atitiktis Lietuvos standartų reikalavimams, įskaitant meteorologinių veiksnių poveikį, supuvimą ar koroziją.

Reikalavimai – ypatingi

A. Malakauskas tikino, kad į Klaipėdą įmonės darbuotojai priversti atvažiuoti kur kas dažniau.

Bendrovės specialistai prižiūri ir tvarko bene 15 miesto didžiųjų žaidimų aikštelių.

"Kartais atrodo, kad galėtume labiau sutvirtinti sugadintus įrenginius, bet tai yra sertifikuotos, vaikams skirtos aikštelės. Viskas turi būti taip, kaip nurodo gamintojas. Kitokio varžto čia neįsuksi. Aikštelės skirtos mažiems vaikams, o ne paaugliams, kurie jas siaubia. Iš aikštelių nuniokojimo galima spręsti, koks tai rajonas, kokie žmonės ten gyvena. Akivaizdu, kad kai kuriose vietose tėvai visiškai neprižiūri savo vaikų, – kalbėjo bendrovės "Tomanta" vadovas. – Pasirašydami sutartį, tikėjomės, kad darbas bus paprastesnis, dabar einame į visišką minusą, juolab kad esame ne klaipėdiečiai."

Akivaizdu, kad išjudinti ar nulaužti metalines konstrukcijas, sulaužyti suolus ar sūpuokles maži vaikai nepajėgūs. Suaugusiųjų reikalas saugoti bendrą turtą ir sudrausti chuliganus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
taikos pr 10 uz maximos parduotuves yra aikstele, patinka ten vaikui suptis, karstytis, ciuozineti besilankant pastebejau kad reiketu kelta varztu priskuti atsipalaidave, bet vis neatsinesu raktu. Viena diena pamaciau lipduka ale atvaziavo Inspectum kompanija patikrino aikstele viskas saugu galima zaisti, bet varztai tai ir liko nepriverzti... :D

Tai - deja

Tai - deja portretas
Matot , gerais norais ir pragaras grįstas, o tulžingumą žmonės įgauna, kai mato jog kai kurių grupių žmonėms aplamai nėra vietos tylai ir ramybei. Gerai, jei turi galimybę "ten kažkur įsitrinti", kur bent išsimiegoti gali, bet didžioji dalis liaudies sėdi arba smarvėje, arba triukšme. Kad jau taip visi tokie protingi, gal man pasakysit, kur Klaipėdoje yra tyliausias ir nesmirdintis rajonas ? Kur yra "tylos zona", kad netgi sumokėjęs "didelį pinigą", būtum garantuotas, kad po langu neišdyks žaidimų aikštelė, automobilių aikštelė, šiukšlių konteineriai...O etikos, kultūros, bei atjautos - nulis. Geri statytojų norai yra tik kuo greičiau ir daugiau pinigų susikrauti, o "smegenų" niekur nerasta.

Deja

Deja portretas
Statė su smegenim ir gerais norais, bet viską gadina besmegeniai, o komentuoja daug tulžininkų ...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių