Quantcast

Naujas miesto pirkinys – dar vienas garažas

Uostamiesčio savivaldybė ketina įsigyti garažą Didžiojoje Vandens gatvėje. Dalį garažų šioje miesto vietoje savivaldybė jau nupirko, nes pavyko susitarti su statinių šeimininkais.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis paaiškino, kad numatomas pirkti garažas Didžiojoje Vandens g. 28B – ne pirmas toks miesto pirkinys.

"Šioje vietoje jau esame nupirkę šešis garažus ir, įvykus toms pirkimo procedūroms, atsirado dar vienas gyventojas, kuris sutiko parduoti savo turtą. Tai būtų septyni iš 15 garažų", – dėstė E. Simokaitis.

Pasak Turto skyriaus vedėjo, likusių aštuonių garažų savininkai nėra linkę leistis į derybas su savivaldybe ir nenori miestui parduoti jiems priklausančių statinių.

"Kitas kelias bus paėmimas visuomenės poreikiams", – teigė E.Simokaitis.

Minėtos procedūros metu garažų savininkai neturės galimybių už jiems priklausantį turtą gauti daugiau nei vidutinė jo rinkos vertė.

Numatomas pirkti garažas įvertintas 12 tūkst. eurų. Pripažįstama, kad tokia kaina yra gana nemaža, tačiau statinys tokia suma įkainotas dėl palankios miesto vietos bei neprastos būklės.

"Tai yra brangiausias iš visų buvusiųjų. Vidurkis buvo apie 11,5–11,8 tūkst. eurų", – apibendrino vedėjas.

Teigiama, kad savivaldybei garažų parduoti nenorintys gyventojai mano, jog toje vietoje numatoma tiesti gatvė yra nereikalinga. Tokią savo nuomonę savininkai išsakė per kiek anksčiau vykusius susitikimus su savivaldybės darbuotojais.

Pasak E. Simokaičio, dėl gatvės būtinybės konsultuotasi ir su miesto urbanistais, tačiau paaiškėjo, kad toks sprendimas priimtas įvertinus daug faktorių, pavyzdžiui, tikimybę, kad netoli bus atstatyta Šv. Jono bažnyčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekon.

Ekon. portretas
Melas ,matomai nužiūrėjo gerą vietą ir sugalvojo pasistatyti namą.I garažų savininkai turi teisę parduoti arba neparduoti.Kieno turtas ,to ir reikalas.Susitare,arba nesusitare.Siūlau prasyti didelių pinigų, tada arba pirks, arba ne.

Vietinis

Vietinis portretas
Kas rašo apie gatvę, tegul nuvažiuoja iki vietos ir pažiūri, kaip turi eiti ta planuojama "gatvė". Ir tolimesniu klausymu nekils. Nebent gatvei nugriaus dar du esamus namus, vienas iš jų - daugiabutis.

Savivalda

Savivalda portretas
Istikruju ten mieli gyventojai nera taip aprasta kaip rasoma. Bus statomas objektas privatus, del to viskas yra supirkinejama. Daug ko nesuzinosite ,nes slepiama.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių