Quantcast

Naujas kvartalas atgaivins buvusią Joniškės dvarvietę

  • Teksto dydis:

Šalia Klaipėdos centro, buvusioje Joniškės dvarvietėje, statybos valdymo įmonė „Eriadas“ pradeda naujo kvartalo „Parko pakrantė“ statybas. Kvartalas kuriasi istorinėje teritorijoje – vos keli kilometrai nuo miesto centro, tačiau sovietmečiu ši vieta buvo apleista.

Naujasis kvartalas buvusiai dvarvietei vėl įkvėps gyvybės, juo labiau kad senųjų vietų aura visada turi savo gerbėjų. Jau kuris laikas stebima tendencija, kad klaipėdiečiai noriai grįžta gyventi į miesto centrą. Butų poreikis senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje didelis,  tuo tarpu pasiūlos beveik nėra. Naujų butų „Parko pakrantėje“ laukė ne vienas klaipėdiškis.

„Miestų centrai ir senamiesčiai nuo amžių traukia žmones. Deja, dalis istorinių vietų netoli nuo senamiesčių, galėjusių išaugti į įdomius gyvenamuosius rajonus, sovietmečiu buvo suniokotos, tapo gyventojams neprieinamomis pramoninėmis zonomis. Dabar po truputį nauji atgimstantys kvartalai darniai sugrąžinami miestiečiams ir yra ypač laukiami tų, kurie vertina vietos istoriją ir unikalumą. Simboliška, kad „Parko pakrantė“ iškils netoli nuo kitos atgimstančios senamiesčio vietos – atstatomos Jono bažnyčios, kuri labai praturtins senamiesčio vaizdą ir neabejotinai taps viena Klaipėdos vizitinių kortelių“, – kalba UAB „Eriadas“ vadovė Vita Žutautaitė.

Šaltiniuose minima, kad šioje vietoje dvaro pastatai stovėjo jau XVII amžiuje, o seniausia parko dalis minima nuo XVI amžiaus. Joje priešais tvenkinį yra senasis malūno pastatas. Beveik visi Joniškės dvaro pastatai sugriauti per Antrąjį pasaulinį karą. Iki mūsų dienų išlikęs tik vienas buvusio dvaro pastatas – sandėlis, stovintis Mokyklos gatvėje šalia Malūno tvenkinio. Jis yra saugoma vertybė, ateityje jo taip pat laukia rekonstrukcija. Kitų pastatų likę tik fragmentų. Statomi daugiabučiai išsidėstys taip, kad buvusių dvaro pastatų vietos ir pamatų fragmentai būtų išsaugoti.

V.  Žutautaitė pastebi, kad Klaipėdoje daugėja nekilnojamojo turto pirkėjų iš kitų Lietuvos miestų, kurie norėtų įsigyti būstą kaip antrus namus poilsiui arba darbui per nuotolį.

„Lietuviai myli pajūrį ir naudojasi galimybe turėti čia nekilnojamojo turto. Tokie būstai kaip butai „Parko pakrantėje“, netoli tiek nuo gamtos, tiek nuo senamiesčio, marių ir perkėlos, ypač patrauklūs. Kaip antrieji namai populiarūs nedideli butai“, – sako bendrovės vadovė.

„Parko pakrantėje“ „Eriado“ pradedamuose statyti penkiuose daugiabučiuose iš viso bus 90 butų, kurių plotas svyruoja nuo 28 iki 84 kv. m. Iš viso bus pastatyta 50 dviejų kambarių, 35 trijų kambarių  ir 15 vieno kambario butų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaizdelis

Vaizdelis portretas
Pe pakinklius kertantis pavadinimas... Nei juoktis, nei verkti. Penki sugrūsti penkiaaukščiai namai, buto savininkaisu mašinomis... Kaip jie ir su kuo"atgavins" dvarvietę??? Nuotrauka ir liks nuotrauka, o galutinis vaizdelis nbus vykęs, pastatai tik naikins istorinį parką.

Rykliai atkuto

Rykliai atkuto portretas
Ar ne Rimanto Tarškevičiaus, "Viremidos" savininko, sklypas tapo "Parko pakrante"? Kur?, kokia čia pakrantė prie kelių ha istorinio tvenkinio? Gal ir ją jau privatizavo? Nuvažiuokite į tą vietą ir pasižiūrėkite, kokioje "silkių statinėje" susipaus tie penki daugiaaukščiai, agresyviai įlindę į Mūlono- Trinučių parką... Gėda, kai mažinamas, naikinamas parkas. Varganas, nes UAB "Keberiokšt" už "kapeikas " išsinuolavi vos2 00 kvm, o reliai naudojasi nemokamai tvenkinio vandens plotu ir daugiau kaip triskart didesne sklypo teritorija. Vyksta nuožmus namų kišimas į istorinį parką , išnyko paukšičiai, . neatsodintas n4 vienas medis i o škirsta jų tūkistančia!!!

SAULE

SAULE portretas
o KUR SAULES ENERGIJOS GAUDYKLE, KIUR POZEMINES SLEPTUVES??
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių