Quantcast

Į aistras dėl naujo asfalto įpainiota ir žinoma politikė

Kelių šimtų metrų gatvės remontas sukėlė Tauralaukio gyventojų šurmulį. Jiems užkliuvo, kad asfaltas klojamas ten, kur yra tik trys namai, kai labiau apgyvendintos vietos skendi purve. Įtarimus pakurstė ir tai, kad vienas namų priklauso Seimo narės Irinos Rozovos dukros šeimai. Pati politikė pabrėžė, kad sprendimų dėl asfalto nepriiminėja.

Kelių šimtų metrų gatvės remontas sukėlė Tauralaukio gyventojų šurmulį. Jiems užkliuvo, kad asfaltas klojamas ten, kur yra tik trys namai, kai labiau apgyvendintos vietos skendi purve. Įtarimus pakurstė ir tai, kad vienas namų priklauso Seimo narės Irinos Rozovos dukros šeimai. Pati politikė pabrėžė, kad sprendimų dėl asfalto nepriiminėja.

Žinios gyventojus nuvylė

Ilona Kalpokienė su šeima Tauralaukyje, Virkučių gatvėje, gyvena jau 15 metų.

Klaipėdietė laukia nesulaukia, kada išėjus iš kiemo nebereikės braidyti po purvynus, o vasarą kentėti dulkių debesų ir tarp dantų traškančio žvyro. Virkučių gatvė yra neasfaltuota. Palijus joje susidaro balų.

Panaši būklė yra ir kitose gyvenvietės gatvėse.

Uostamiesčio valdžia Tauralaukio gyventojams įkvėpė vilties, kad greitai jiems nereikės braidyti po purvą. Žvyruotos gatvės bus išasfaltuotos, o sena asfalto danga pakeista nauja.

Tačiau dalis gyventojų ir vėl nusivylė, nes į rekonstruojamų gatvių sąrašą kol kas nėra įtrauktos tos, kuriose gyvena ar kuriomis, jų akimis, važiuoja didesni transporto srautai.

"Pirmiausia dėmesys skirtas šiaurinei Tauralaukio pusei, kur yra nauji rajonai. Kada darbai persikels į pietinę dalį – senąjį Tauralaukį, neaišku", – pasakojo gyventoja.

Pasak moters, tokios žinios tikrai nedžiugino, tačiau su sprendimu susitaikė.

"Pamanėme, gal tikrai šiaurinei daliai labiau reikia darbų. Žinoma, buvo pikta, kad darbai pradedami nuo naujų rajonų, o senieji gyventojai pamiršti. Be to, išrinktose gatvėse nėra didelių transporto srautų. Mūsų, Virkučių gatvėje, vienoje pusėje namai pastatyti prieš 25–30 metų, kitoje – prieš 15. Ši gatvė yra judri. Tačiau niekas jos į pirmą etapą neįtraukia", – dėstė moteris.

Prasidėję darbai nustebino

Tačiau Virkučių gatvės gyventojams dar daugiau klausimų kilo, kai prieš mėnesį buvo pradėta remontuoti Klaipėdos gatvės pabaiga. Čia jau paklotas asfaltas, ruošiamasi tiesti šaligatvių dangą.

"Kai Klaipėdos gatvėje prasidėjo darbai, buvo praėję labai nedaug laiko po pirmo savivaldybės susitikimo su gyventojais. Jame pristatyti Tauralaukio gatvių rekonstrukcijos planai, bet apie šį remontą niekas neužsiminė", – stebėjosi moteris.

Gyventojams nesuprantama, kodėl reikėjo asfaltuoti šią Klaipėdos gatvės dalį. Klaipėdiečiams užkliuvo tai, kad šioje gatvėje yra žinomos politikės I.Rozovos dukters namas.

"Remontuojamas tik kelių šimtų metrų Klaipėdos gatvės ruožas. Čia yra tik trys namai. Eismas nedidelis. Kyla klausimas, kodėl staiga buvo nuspręsta asfaltuoti šią gatvės dalį, kodėl išskirtas šis galiukas? Ar čia nėra kokių nors privačių interesų tenkinimas? Mes laukiame darbų metų metus, tiek prašėme savivaldybės, o čia taip paprastai paima ir viską remontuoja", – teigė gyventoja.

Yra svarbesnių vietų?

I.Kalpokienė atkreipė dėmesį: kitose Tauralaukio gatvėse yra daugiau namų, o eismas intensyvesnis nei Klaipėdos gatvės gale, kur dar tebevyksta darbai.

"Tikrai kyla klausimų ir įtarimų. Kodėl valdžia neasfaltavo kitos Klaipėdos gatvės dalies, kur yra mokykla? Kas iš to, kad čia yra asfaltas, jei jis sulopytas kaip bobos sijonas. Čia niekada nebuvo klota nauja danga. Tik duobės užtaisomos. Šaligatviai taip pat seni, išsiklaipę. Kodėl čia niekas neremontuoja?" – klausė moteris.

Gyventoja taip pat atkreipė dėmesį, kad naujai paklotas Klaipėdos gatvės asfaltas baigiasi purvyne – atsiremia į neasfaltuotą Virkučių gatvę.

"Juk į suremontuotąją bus nešamas visas purvas", – pastebėjo moteris.

Kodėl buvo asfaltuota būtent ši Klaipėdos gatvės dalis, klaipėdietė klausė ir uostamiesčio valdininkų, tačiau atsakymo nesulaukė.

"Juk projektai paprastai neskiriami 150 ar 200 metrų gatvės ruožui. Jie rengiami visai gatvei ar kvartalui. Be to, ir kelininkai tvirtina, kad remontuoti tik tokį gabaliuką yra brangiau nei visą gatvę. Tai neekonomiška. Mes tikrai nepatenkinti. Kodėl apie tokius darbus niekas neinformavo Tauralaukio gyventojų?" – piktinosi klaipėdietė.

Namą statė I.Rozovos žentas

Dienraščio "Klaipėda" kalbinta I.Rozova tvirtino, kad tokių Tauralaukio gyventojų pastebėjimų niekaip nevertina.

"Neprisimenu, kad būtų priimtas koks nors sprendimas Seime ar savivaldybėje dėl gatvės asfaltavimo. Man atrodo, kad per daug dėmesio skiriama mano šeimai – dukrai, žentui. Tikrai nežinau, kaip galėčiau priimti sprendimą dėl asfalto. Gyventojų pastebėjimai tikrai neturi jokio pagrindo, – pabrėžė politikė. – Mums tas dėmesys nusibodo. Žentas pasistatė namą, bet jau norisi gyventi miške. Aš pati gyvenu Mogiliovo gatvėje, tačiau kartais būnu pas vaikus".

I.Rozova atkreipė dėmesį, kad asfaltas paklotas ne tik prie jos žento, bet ir kitų gyventojų namų.

"Tiesiog toliau tiesiamas kelias. Nežinau, kada darbai bus tęsiami toliau. Manau, jog visos gatvės turėtų būti sutvarkytos, kad visiems būtų patogu privažiuoti prie savo namų. Tai turėtų būti pagrindinis savivaldybės tikslas. Ką dabar daryti, jei esu Seimo narė? Ar tai reiškia, kad mano šeima ar aš turiu gyventi prie šiukšlyno?" – komentavo politikė.

Domėjosi ir per susirinkimą

Uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad Klaipėdos gatvės pabaigos asfaltavimas – ne jo, o Investicijų ir ekonomikos departamento projektas.

"Žinau tiek, kad ten seniai buvo pakloti lietaus kanalizacijos tinklai, sudėti borteliai, užpilta skalda, ruoštasi asfaltuoti, tačiau darbai nebuvo užbaigti. Tuo laiku aš dar nedirbau, tad negaliu pasakyti kodėl. Dabar yra užbaigtas darbas", – komentavo direktorius.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad ilgą laiką nesiimta atnaujinti Tauralaukio gatvių, nes ten nebuvo išspręsti lietaus nuotekų tinklai.

Klausimas dėl Klaipėdos gatvės remonto buvo taip pat iškeltas savivaldybės organizuotame antradienį vykusiame susitikime su gyventojais, kuriame buvo pristatyti įgyvendinami Tauralaukio gatvių atnaujinimo projektai.

"Ar Klaipėdos gatvės pabaigos asfaltavimas yra išskirtinis projektas?" – klausė žmonės.

"Mes esame valstybės tarnautojai, kurie įgyvendiname miesto strateginį planą. Ne mes lemiame jo turinį. Miesto taryba tvirtina rekonstruojamų gatvių sąrašą", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina Bielkiniene

Lina Bielkiniene portretas
13 metų gyvenu Klaipėdos gatvėje, dukra 12 metų klampojo gatvės purvynus...jei jau rašot straipsnį, nepatingėkit pasivaikščioti- kelis kart rašot, kad išasfaltuota Klaipėdos gatvės pabaiga!!!!!! Keistai skamba pasakymas, kad ta išasfaltuota kelio dalimi mažai pesčiųjų- o kaip parsiranda į namus gyventojai nuo Uosių g-vės iki Vėjo g.Jau daug metų gyvenam "prestižiniame" Klaipėdos miesto rajone.Niekas mūsų neklausė, kai Tauralaukį prijungė prie miesto.Manau, mielai gyvenčiau Klaipėdos rajone, nei mieste...2010 metais pagaliau sulaukėme civilizacijos patogumų-kanalizacijos ir vandentiekio, tik deja, pritrūko lėšų vandens nuotekoms...ir kaip visada, kaltų nėra....siūlau išnaudoti dar labiau tą gatvės atkarpą- tegul važiuoja miesto transporto maršrutkės- patogu apsisukti "gatvės gale"

Nerijus Rimkevicius rnerijus@hotmail.com 865745671

Nerijus Rimkevicius rnerijus@hotmail.com 865745671 portretas
Parašiau asmeniškai merui, R. Taraškevičiui, A. Grubliui, E. Gentvilui, L. Dūdai.....yra indikatorių, kad asfaltas prie Rozovos dukros namų paklotas galimai neskaidriai. Tikiuosi sulaukti, bent kokios informacijos iš aukščiau paminėtų asmenų, kitu atveju klausiu partijos vado E. Masiulio pozicijos šiuo klausimu ir europarlamentaro A.Guogos, pastarasis vakarietiškas žmogus, tikiuosi atsakys. Klaipėdos redakcijos prašyčiau kurį laiką neiškelti šio straipsnio.

Runkelis

Runkelis portretas
Lokit lokit liberalų fanatikai, kad mūsų pinigus leidžia savo naudai valdininkai tai jums tik pliusas, bet tokie ir yra fanatikai - viskas gerai, tiesos nemato...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių