Quantcast

Narkotikų platintojai jaunėja

Policijos pareigūnai pradeda vis daugiau ikiteisminių tyrimų dėl narkotikų platinimo. Pastebima, kad daugėja tuo užsiimančio jaunimo.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizacinio skyriaus vyresniosios specialistės Aušros Pietarytės, stebina jaunėjantis narkotikų platintojų amžius – jais tampa ir dvylikamečiai, ir trylikamečiai.

Suaugusiųjų užverbuoti paaugliai dažniausiai didžiuojasi šiuo "verslu" ir savo veikloje neįžvelgia nieko blogo.

A.Pietarytės pastebėjimu, jei anksčiau narkotikus vartojantys moksleiviai nesirodydavo mokykloje, dabar dozę jie stengiasi gauti iki pamokų pradžios pačioje ugdymo įstaigoje. Iš mokyklų vis dažniau policijos pareigūnai sulaukia sunerimusių mokytojų skambučių dėl klasėje sėdinčių apsvaigusių paauglių.

Tačiau yra ugdymo įstaigų, kurios linkusios nutylėti apie neva gėdingus faktus, tad apie mokinių apsinuodijimus narkotinėmis medžiagomis sužinoma atsitiktinai.

Klaipėdos savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos nariai stebėjosi ir piktinosi tėvų, nesmerkiančių marihuaną rūkančių atžalų, požiūriu.

Posėdyje svarstyta, kaip užkirsti kelią tarp moksleivių plintančiam narkotikų vartojimui. Vienas iš siūlomų variantų – paskaitos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių