Quantcast

Nakvynės namams sieks europinių pinigų

Uostamiesčio nakvynės namų laukia atsinaujinimas. Nuspręsta siekti Europos Sąjungos finansavimo ir už gautus pinigus iš Šilutės pl. esančios įstaigos iškelti laikino apnakvindinimo paslaugas. Iškart po to Nakvynės namai sulauks ir remonto.

Klaipėda žengia link jau prieš kurį laiką numatytų permainų, paliesiančių biudžetinę įstaigą „Klaipėdos miesto nakvynės namai“, link.

Neseniai posėdžiavę miesto tarybos nariai pritarė siūlymui siekti Europos Sąjungos finansavimo laikino apnakvindinimo paslaugų iškėlimui iš Šilutės pl. 8 esančios įstaigos rūsio į Dubysos g. 39, kur bus suprojektuoti ir pastatyti moduliniai namai.

Naujuose laikino apnakvindinimo namuose, kurie bus įstaigos „Klaipėdos miesto nakvynės namai“ padalinys, ketinama įrengti dušus, sanitarinius mazgus, gyvenamąsias patalpas ir pan. Erdvės bus pritaikytos ir neįgaliesiems.

Teigiama, kad tokių permainų prireikė todėl, kad patalpos Šilutės pl. 8 statinio rūsyje yra itin prastos būklės.

Skaičiuojama, jog naujo objekto atsiradimui prireiks daugiau nei 615 tūkst. eurų. Numatoma, kad Europos Sąjunga skirs kiek per 502 tūkst. eurų, o miestui teks atseikėti kiek per 112 tūkst. eurų.

Finansavimo tikimasi ir įstaigos patalpų remontui. Jis numatomas iškart po to, kai iš pastato rūsio bus iškeltos laikino apnakvindinimo paslaugos.

Remontas iš viso kainuos daugiau nei 292 tūkst. eurų. Planuojama, kad Europos Sąjunga prisidės kiek per 235 tūkst. eurų suma, o miestui iš savo kišenės teks atseikėti kiek daugiau nei 56 tūkst. eurų.

Planuojama, kad bus atlikti sienų, lubų, grindų remonto darbai, pakeistos durys, radiatoriai, elektros instaliacija, apšiltintos rūsio lubos, nupirkta reikiama įranga bei baldai.

Patalpos taip pat bus pritaikytos neįgaliesiems.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės teigimu, pirmiausia ketinama iškelti laikino apnakvindinimo paslaugas, o tik tada imtis patalpų remonto.

Kol Šilutės plente esančiame pastate vyks remontas numatoma užtikrinti nakvynės paslaugų teikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nul'ė

Nul'ė portretas
Manyčiau, kad tokių namų gyventojai turi užsidirbti savo nakvynėms. Nes veltėdžių statusas per brangiai kainuoja kitiems visuomenės nariams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių