Quantcast

Naktinėtojai pirmieji įvertino Danės skvero fontano šokį

Vėlų penktadienio vakarą būrys klaipėdiečių skubėjo pirmieji pamatyti Danės skvere įrengto muzikinio fontano bandymus. Pusvalandį trukęs fontano šokis su vaizdo projekcijomis susilaukė uostamiesčio gyventojų pagyrų.

Prieš 23 val. paprastai tuščiame Danės skvere buvo judru, žmonės skubėjo prie fontano. Neseniai rekonstruotas skveras daugeliui tapo staigmena, klaipėdiečiai susidomėję skaitė laiko juostoje minimus svarbiausius pastarojo šimtmečio Klaipėdos miesto įvykius, apžiūrinėjo kitus akcentus.

Didelis būrys nekantriai laukė netoli Dangės krantinės, ten, kur fontano vietą žymėjo balos. Užgeso skvero apšvietimas ir iš grindinio pasirodė pirmosios apšviestos čiurkšlės.

Fontanas „šoko“ atkartodamas klasikinės muzikos kūrinių ritmus. Spalvingas, vingrus ir ekranu vaizdo projekcijoms virstantis fontanas tapo tarsi įžanga į perstatomo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklius.

Vido Milkevičiaus nuotr.

Žiūrovai plojo po kiekvieno kūrinio.

Tikėtina, kad šis fontanas trauks klaipėdiečius ir miesto svečius į skverą. Tokį reginį, kokį penktadienį pamatė pirmieji žiūrovai, nuo šiandien bus galima stebėti kasdien. Jis bus įjungiamas pagal iš anksto suprogramuotą grafiką, kuris esant poreikiui gali būti keičiamas.

Fontano šokį bus galima stebėti 12, 15, 18 ir 21 valandomis. Fontanas nurodytu laiku įsijungs automatiškai ir kaskart veiks apie pusvalandį.

„Įvertinę, kad tai nesutrukdys rangovui pabaigti likusius darbus, nusprendėme atverti miestiečiams sutvarkytą teritoriją anksčiau. Tačiau tam, kad galėtume įjungti išmanųjį fontaną, reikėjo išlaukti palankesnių orų – pliusinės temperatūros“, – paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Vido Milkevičiaus nuotr.

Žiūrovai, kaip įprasta, aptarinėjo reginį. Daugelis panašius fontanus buvo matę kitose šalyse. Vieniems atrodė, kad muzika skamba per tyliai, kitiems vaizdo projekcijos pasirodė ne tokios įdomios, kokių jie tikėjosi. Kad ir kas ką sakė, daugelis sutarė – sutvarkius Danės skverą Klaipėda tapo dar gražesnė, o fontanas neabejotinai taps dar vienu traukos centru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

autorei

autorei portretas
Klystate skverą isdarkytas, šaltas ir nejaukus, prieš tai ir buvo fontanas kuri sunaikino. tad įssakyta mintis apie sutvarkytaą aplinką tėra jusu nuomone.

Liekanai

Liekanai portretas
Oficialus pavadinimas šiai dienai nekeistas. Laidies išmitie-- patylėk

atėjūnams

atėjūnams portretas
DANGĖS skveras
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių