Quantcast

Naktinės girdyklos klaipėdiečius ir toliau veda iš kantrybės: ar taip turi būti?

Taikos prospekto gale, prie "Žardės" prekybos centro, arčiau Taikos prospekto, veikia naktinė girdykla, besivadinanti kavine. Aplinkui gyvenantys ir kasdien pro šalį vaikštantys klaipėdiečiai priversti nulipti nuo šaligatvio, nes pasigėrę lankytojai apdergia šios pernakt alkoholiniais gėrimais prekiaujančios įstaigos prieigas.

"Bjauru žiūrėti, baisu įminti. Ar taip turi būti? Juk mieste gyvename. Jei jie visą naktį girdo savo klientus, tai tegu nuplauna šaligatvį. Bandžiau kreiptis į savivaldybę, bet nieko nepešiau, tik siuntinėjo mane iš vieno kabineto į kitą", – piktinosi klaipėdietė Jovita.

Moteris norėtų bent jau elementarios tvarkos, užtat Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai surinko medžiagą ne tik apie paminėtą kavine vadinamą įstaigą, bet ir apie kitas panašias vietas.

Šios medžiagos pagrindą sudaro duomenys apie policijos kvietimus į šias alkoholio prekyvietes.

Dažniausiai policininkams tekdavo skirti ten besimušančius įkaušusius asmenis.

Didžioji tokio tipo įstaigų dalis apsaugininkų neturi, joms tai – per brangus malonumas. Dažniausiai tvarką jose palaiko nuolatiniai klientai, jie neleidžia įsismarkavusiems lankytojams skriausti pardavėjų.

Policininkai jau ne kartą yra bendravę su daugiausia problemų keliančių kavinių savininkais. Pareigūnai reikalavo užtikrinti apsaugą, paisyti prekybos naktimis reikalavimų, įsirengti vaizdo stebėjimo kameras.

Kai kurie pasistengė, kad nei gyventojai, nei lankytojai neturėtų preteksto skųstis. Tačiau kai kuriose šių įstaigų niekas nesikeičia jau ilgą laiką.

Pareigūnai tikina, kad minėtų kavinių darbuotojai privalo užtikrinti viešąją tvarką bei žmonių saugumą ne tik tokių kavinių viduje, bet ir prieigose.

"Problemų yra ir jos labai rimtos. Rengiame argumentuotus raštus savivaldybei ir prašysime apriboti kelių Klaipėdoje per naktį veikiančių kavinių darbo laiką. Atitinkamo skyriaus valdininkai apsvarstys mūsų prašymą ir teiks savo siūlymą miesto tarybai. Po panašių prašymų apribota analogiškų įstaigų veikla Mažajame Kaimelyje, J.Janonio gatvėje, Taikos pr. pradžioje. Po to visos jos užsidarė. Stebėdami iškvietimų statistiką neabejodami galime pasakyti, kad tose vietose tapo ramiau. Kita vertus, mes nenorime žlugdyti verslo, bet problemos turi būti sprendžiamos", – tikino Klaipėdos miesto policijos komisariato vadovas Gintautas Mačiulaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir pasakė

na ir pasakė portretas
girdyti tautą yra verslas

Mamertas

Mamertas portretas
Žiūrėkite i esme o ne i kažkur i "girdyklas" prie zardes kur gyv. namai stovi uz 0,5 km. Kur patruliai mieste, kur policijos adekvačios algos kur kameros? O dabar ju net nesimato mieste kad net senamiesti nesvarbu kokiu metu apiplėšinejamos moterys? Per daug kainuoja? Pigiau VALSTIETISKAI. UZDRAUST ka nors. Neseniai ėjau vienas apie 23.00 Švedijoje po ištustejusi miesta. Policija pristabde pasidomejo ar ner problemu. Jie visur ir visuomet. Ir visi ten tai žino. JIE MATOMI. Ir del to tvarka. O pas mus? Sedim prie telefonu - kol atvaziuos žmogų uzmus. Štai kur problema o ne kur prie "girdyklos" kam snuki sutalze. Turi policijos but visur ir visada o negailet tam lesu. Kai užaugs nauja karta. Tada galesim tris patrulius miestui leist prabanga

Imam viska i savo rankas pashol nx ta valdzia

Imam viska i savo rankas pashol nx ta valdzia  portretas
isdauzyt langus tokioms vietoms ir viskas!!!! jei jie nesugeba patys padaryt kad tie lasaros mum netrugdytu gyvent reik imtis savo veiksmu. !!!!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių