Quantcast

Mylėti gyvenimą – ne tik per šventes

Pasitinkant gražiausias metų šventes, jau Kūčių vakarą uostamiesčio gyventojai praleido ne tik prie kvapniais gardėsiais nukrauto stalo, bet ir bažnyčiose su giesmėmis bei maldomis.

Įprastai Kūčių vakarą ir Kalėdų pirmąją bei antrąją dienomis bažnyčios būna sausakimšos visoje Lietuvoje. Ne išimtis ir Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapija, į kurią klaipėdiečiai ėmė plūsti ypač paskutinę savaitę prieš pat šventes.

Pasak šios bažnyčios klebono Mindaugo Šlausto, žmonės ateina ne tik pabūti maldoje, atlikti išpažintį, bet ir bent trumpam atitrūkti nuo kasdienio skubėjimo bei pasiimti kalėdaičių, kuriuos su artimaisiais dalinsis per Kūčių vakarienę.

„Ypač džiugina, kad žmonės Klaipėdoje į bažnyčią ateina su šeimomis, o prieš Kalėdas jie ateina vis dažniau, atlieka išpažintį, susitaiko su Dievu. Ypač šią savaitę vakarais padaugėjo žmonių, kurie savo širdį paruošė Kalėdoms ir susitikimui su Jėzumi. Taip pat per Kalėdas ypatingai laukiame mažųjų šeimų narių, nes jiems Kalėdų dieną mūsų bažnyčioje būna organizuojama staigmena“, – užsiminė M. Šlaustas.

Mišios Kalėdų pirmąją dieną – 8.30, 10, 12, 18 val., antrąją – 8, 10, 12 ir 18 val.

Palinkėjimas – mylėti gyvenimą.

Vaikų lauksianti staigmena – gruodžio 25 d., po 10 val. mišių.

Praėjus Kalėdoms, gruodžio 29 d. 16 val., šioje bažnyčioje vyks tradicija tapęs Kalėdinių giesmių festivalis, kuriame dalyvaus apie dešimt chorų.

„Tai graži iniciatyva, maestro Algirdo Šumskio ir mūsų bažnyčios tradicinis renginys, praturtinantis Kalėdų laiką. Jis vyksta kasmet ir šiais metais džiaugiamės, kad vėl įvyks“, – sakė pašnekovas.

Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia festivalį rengia nuo 2007-ųjų.

Dalyvausiantys chorai atvyks iš Barstyčių, Kretingos, Nidos, Plungės, Rietavo, Šateikių, bus ir klaipėdiečių.

Naujųjų metų išvakarėse šioje bažnyčioje vyks atsisveikinimas su senaisiais metais ir naujų metų sutikimas. 23 val. vyks mišios, kuriose bus meldžiamasi ir dėkojama už praėjusius bei ateisiančius metus. Po mišių žmonės galės pakilti į bažnyčios bokštą.

Artėjančių švenčių proga kunigas M. Šlaustas palinkėjo pamilti gyvenimą ir niekuomet nebijoti padėti kitam.

„Palinkėjimas – mylėti gyvenimą. Viešpats gimdamas parodė, kad gyvenimas yra vertybė, o pasidalintas su kitu jį praturtina, papildo. Šv. Pranciškus sakydavo, kad reikia pakilti nuo sofos ir eiti padėti, nelaukti, kol kažkas mano gyvenimą padarys gražų, bet eiti ir pačiam jį kurti. Tad norėčiau palinkėti vilties ir stipriau pamilti gyvenimą“, – palinkėjo kun. M. Šlaustas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Nelūdėk motule, kad prie KŪČIŲ stalo viena vieta bus tuščia ir nelauš iš rankų tau BALTOS PLOTKELĖS tas kur vakar laužė ir sėdėjo čia. Grįšiu aš MAMYTE iš kelių toliausių pakol žiburėlis švies tavam lange.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių