Quantcast

Muzika sugrįžo į Klaipėdos gatves

Į Klaipėdos gatves vėl sugrįžo tradicinė muzikos gerbėjų šventė – Gatvės muzikos diena. Įvairiose senamiesčio vietose ne tik skambėjo muzikos garsai, bet ir jos ritmu sukosi aistringos flamenko šokėjos.

Šių metų Gatvės muzikos dienos šūkis buvo „Gimė garsas“. Šventė startavo šeštadienio vidurdienį šalia paminklo vieningai Lietuvai „Arka“.

Būgnų garsais ją paskelbė muzikanto ir pedagogo Viačeslavo Krasnopiorovo suvienytas jaunimas.

Nepaisydami alinančio karščio, akademinės muzikos atlikėjai, bardai, roko, džiazo ir alternatyviosios muzikos entuziastai pasklido po senamiesčio skverus ir gatves.

Muzika skambėjo Šiauriniame rage, Turgaus ir Tiltų gatvių sankirtoje, Dienovidžio skvere, Turgaus, Atgimimo bei Karlskronos aikštėse, aikštėje prie burlaivio „Meridianas“ ir Dangės krantinėse.

Idėja taip išpopuliarėjo, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet jau ir tarptautine tradicija.

Įsikūrę dvylikoje aikštelių atlikėjai kvietė paklausyti dedikacijų Vytautui Mačerniui, „indie pop“, rokenrolo ar elektroninės muzikos ritmų, pasigrožėti aistringu flamenko.

Muzikantai gatvėse klaipėdiečius ir miesto svečius pakvietė vakaroti net iki 22 val.

Paprastai šis renginys vyksta gegužę, tačiau dėl ypatingos pandeminės situacijos jau antrus metus iš eilės jis perkeltas į vasaros vidurį.

Gatvės muzikos diena rengiama ne tik įvairiuose Lietuvos, bet ir užsienio miestuose, kai visi mokantys ir norintys išeina groti į gatves, skverus, aikštes.

Tądien miestų gatvės skęsta įvairios muzikos garsuose, o šventės žiūrovai gėrisi muzikantų kuriamais pasirodymais.

Tradicija prasidėjo dar 2007-aisiais, kai šios idėjos autorius, dainininkas ir muzikantas Andrius Mamontovas savo draugams išsiuntė elektroninį laišką ir pakvietė išeiti groti sostinės gatvėse.

Nuo to laiko idėja taip išpopuliarėjo, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet jau ir tarptautine tradicija.

Muzikantai visą dieną koncertuoja įvairiose miesto vietose, o vėliau kartu su šventės žiūrovais kuria improvizuotą mušamųjų eiseną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garbe vano?

Garbe vano? portretas
Eurovizijos apsišaukeliu nereik
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių