Quantcast

Muziejuje – lankytojų rekordas

Nemokamo muziejų lankymo vajus įgavo pagreitį. Kai nuo šių metų pradžios kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį visi gyventojai gali nemokamai apžiūrėti nuolatines muziejų ekspozicijas, paskutinį rugpjūčio sekmadienį Lietuvos jūrų muziejus pasiekė rekordą – čia apsilankė daugiau nei 7 tūkst. žmonių.

Pernai nemokamo muziejų lankymo modelis taikytas tik moksleiviams, o nuo šiemet dvylika kartų per metus į muziejus nemokamai gali užsukti visi pageidaujantieji.

Nemokamo muziejų lankymo modelis taikomas nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, kurie yra pavaldūs Kultūros ministerijai.

Klaipėdoje sekmadieniais veikia Lietuvos jūrų muziejus, P.Domšaičio galerija ir Laikrodžių muziejus, kurie yra Nacionalinio dailės muziejaus padaliniai.

Lietuvos jūrų muziejaus atstovai pastebėjo, kad nemokamas muziejų lankymas sulaukia vis didesnio susidomėjimo.

Pats skaitlingiausias buvo paskutinis rugpjūčio sekmadienis, kai sulaukta 7 241 lankytojo. Žiemos metu tiek žmonių sulaukiama per savaitę.

Paskutinį liepos sekmadienį Lietuvos jūrų muziejuje viešėjo 5,9 tūkst. lankytojų, per tris antrojo šių metų ketvirčio sekmadienius – 15 tūkst., o per pirmojo ketvirčio tris sekmadienius apsilankė 10,3 tūkst. žmonių.

"Vasaros pradžioje Kultūros ministerijos atstovai, pamatę nemokamo muziejų lankymo rezultatus, sakė, kad spręs apmokėjimo klausimą. Ministerija laikosi principo ieškoti išeities, kaip ir buvo žadėta. Apmokama yra pagal faktą. Mes teikiame tikslų skaičių žmonių, kurie aplankė muziejų. Už pirmą ketvirtį ministerija mums grąžino apie 66 tūkst. eurų. Už antrą ketvirtį – 114 tūkst. eurų", – teigė Lietuvos jūrų muziejaus atstovė Nina Puteikienė.

Kitais metais numatyta kita nemokamo muziejaus lankymo sistema.

Kitais metais numatyta kita nemokamo muziejaus lankymo sistema.

Nuo 2020-ųjų vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų bei juos lydintiems suaugusiesiems kartą per savaitę (jau kiekvieną sekmadienį) bus galimybė apsilankyti Kultūros ministerijai pavaldžiuose muziejuose nemokamai.

Šį modelį rekomenduojama taikyti ir kituose muziejuose.

Nepaisant nemokamo apsilankymo muziejuose galimybės, Lietuvos jūrų muziejaus atstovai teigia, kad šiais metais lankytojų yra mažiau nei pernai, kai po renovacijos per metus buvo sulaukta beveik 800 tūkst. lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Visiškai teisingai, nusivyliau žuvų ekspozicija ir aš. Teisybės dėlei, reikia pripažinti, kad apatiniame aukšte įrengta apžvalga - kone tobula, primena matytas geriausiuose pasaulio jūros muziejuose. Visgi, likusi ekspozicija gerokai nuskurdo, palikta nemažai pigių pakaitalų - ekranai rodo gyvūnus. Ne lygis. Buvę daug tikros, žavios jūros faunos, iki smulkiosios. Nutaupyta.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Visiškai pritariu Neptūnui. Ne visada naujas projektas geresnis už senąjį. Senasis akvariumas buvo puikus, žuvys gerai matomos tiek iš viršaus, tiek iš šono.

Neptunui

Neptunui portretas
Nebegerk pilstuko.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių