Quantcast

Mokyklos vaikams dar nesaugios?

Šešios uostamiesčio mokyklos – trys gimnazijos, progimnazija ir dvi neformaliojo ugdymo įstaigos, baigiantis antram naujųjų mokslo metų mėnesiui, vis dar neturi higienos pasų. Tai yra liudijimo, kad pastatai, kuriuose ugdomi vaikai, atitinka visuomenės sveikatos saugos reikalavimus.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus duomenimis, pernai iš 12 uostamiesčio gimnazijų trys neturėjo higienos pasų, šio dokumento nebuvo gavusi ir viena pagrindinė mokykla, trys lopšeliai-darželiai bei dvi neformaliojo ugdymo įstaigos. Šiemet tokių įstaigų yra šešios – trys gimnazijos, viena progimnazija ir dvi neformaliojo ugdymo įstaigos.

"Varpo" gimnazija dar neturi higienos paso, nes nepateikti dokumentai dėl renovacijos darbų užbaigimo, iki šiol neatiduota vertinti ir priešgaisrinė sistema.

Vydūno gimnazija taip pat neturi šio dokumento, nes nėra sutvarkytas lauko aikštynas (futbolo aikštė), taip pat tik neseniai atnaujinti tualetai.

Dėl teberemontuojamų patalpų higienos pasas nesuteiktas ir Vytauto Didžiojo gimnazijai, taip pat "Saulėtekio" pagrindinei progimnazijai, nes čia tik baigiamos remontuoti laiptų pakopos.

Moksleivių saviraiškos centre dar vyksta persirengimo kambarių prie sporto salės remontas, o Vaikų laisvalaikio centre, Molo gatvėje (taip pat dar trijuose klubuose: "Liepsnelė", "Žuvėdra", "Želmenėlis"), tvarkomi dokumentai dėl pastatų paskirties ugdymo veikloms pritaikymo. Todėl šios įstaigos taip pat dar neturi higienos pasų.

Higienos pasai privalomi visoms gydymo, ugdymo, viešojo maitinimo ir kitokių paslaugų įmonėms bei įstaigoms. Higienos pasas liudija, kad ūkinės komercinės veiklos sąlygos atitinka visuomenės sveikatos saugos reikalavimus. Paprastai be šio dokumento turėtų būti stabdoma jų veikla, tačiau minėtu atveju mokyklos veikia.

"Mes neturime numatytų procedūrų, kad ugdymo įstaigai dėl nesamo higienos paso būtų nutraukta jos veikla. Surašome trūkumus ir žingsnis po žingsnio mokyklos tvarkosi. Nors yra tekę stabdyti įstaigos veiklą, kai buvo trūkę kanalizacijos vamzdynai ir  sugedusi šildymo sistema", – prisiminė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktoriaus pavaduotoja Dalija Stasiuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
„Saulėtekio" pagrindinė ar progimnazija???? juk negali būti pagrindinė progimnazija :) :) :)

Nemanau

Nemanau portretas
Bet tokiais dalykais mieste rūpinasi savivaldybės įstaiga-VSB, tai yra sveikatos biurai, o iš NSC ir užsitūpėjusių pensininkių- ponių savivaldybės "daktarių"- laukiame darbo, problemų sprendimo, bet ne titulų lenktynių. Imitatoriai,ir Tarybos politikų daugumos nuolankūs tarnaii, ir tiek.

Nuogam karaliui

Nuogam karaliui portretas
Jūs manote, kad klasės neturi būti saugios, kuprinės turi būti sunkios, o morkų vaikams negalima valgyti? Keistas jūs kažkoks....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių