Quantcast

Moksleiviai pasipiktinę: pamokos vyksta net tvyrant 28 laipsnių karščiui

Prailginti mokslo metai dėl alinančio karščio virto tikru galvos skausmu tiek moksleiviams, tiek mokytojams.

Į portalą kreipėsi skaitytojai, norėdami pranešti, kad Klaipėdos „Varpo“ gimnazijoje pamokos vyksta patalpose esant 28 laipsniams karščio. Pamokos, anot jų, nėra nei trumpinamos, nei perkeliamos į vėsias patalpas, o tuo tarpu mokiniai turi kęsti alinantį karštį.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, kad nusiskundimų iš miesto mokyklų negavo, o dėl ugdymo organizavimo per karščius mokyklų direktoriai turi nuspręsti patys remdamiesi specialistų rekomendacijomis.

Mokykloms buvo išsiuntinėtos specialios Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijos, kuriose skatina mokyklos vadovus kartu su bendruomene įvertinti aplinkybes ir, esant pavojui mokinių sveikatai, koreguoti ugdymo procesą, pamokas trumpinti arba keisti į kitas ugdymo organizavimo veiklas kitose erdvėse ir aplinkose arba leisti mokiniams likti namuose, prieš tai informavus mokinių tėvus.

Sveikatos ministerijos pateiktose Higienos normose mokykloms nurodoma, kad mokymo klasėse, mokymo kabinetuose, aktų salėje oro temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 18 ir šiltuoju metų laikotarpiu ne aukštesnė kaip 28 laipsniai.

Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos administracija situaciją komentuoti atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mašurinienės reakcija į komentarus:

Mašurinienės reakcija į komentarus: portretas
Per penkiaminutę pakartojo kelis kartus.. ,, Mes žvaigždės" tik neaišku kodėl daugiskaitoje.. nėra ,,Mes" yra ,,Ji"

tiesa

tiesa portretas
"Supuvę obuoliai", taip direktorė R. Mašurinienė vadina mokytojus, kurie nepatinka. O kažkada, kai gimnazijai vadovavo Direktorius V. Kuzliakinas, buvome "gerbiami kolegos"

dalius galdikas

dalius galdikas portretas
Lazda turi du galus Diktatore laikas atėjo palikt ir tau šią mokyklą, čia dar mažai parašyta ką tu ten išdarinėji įr rėkauji ant vaikų.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių