Quantcast

Ministrė: po tyrimo dėl narkotikų Klaipėdos mokyklose sustiprintas policijos dėmesys

  • Teksto dydis:

„Generalinis komisaras yra pavedęs savo padaliniams imtis atitinkamų papildomų priemonių. Pirmiausia tam tikrų prevencinių priemonių, patruliavimo prie mokyklų“, – Seime per Vyriausybės valandą sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Anot jos, taip pat artimiausiu metu planuojama rengti tarpinstitucinį pasitarimą, ką būtų galima daugiau padaryti šitoje srityje įtraukiant ir kitas institucijas.

Ministrė priminė, kad vien pernai Lietuvoje konfiskuota dešimt tonų narkotinių medžiagų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė BNS sakė, kad tyrimo Klaipėdoje rezultatai sukėlė šoką.

Ji vylėsi, kad situaciją dėl narkotikų vartojimo tarp moksleivių kiek pataisys rudenį pradedama įgyvendinti gyvenimo įgūdžių programa.

„Tai yra realus žingsnis, kad galėtume nuo pirmos klasės su vaikais dirbti, būtent tokios temos, kaip narkotinių medžiagų vartojimo žala ir prevencija, bus adresuojamos šioje programoje“, – teigė ministrė.

„Tiesiog tai bus daroma sistemingai, įvairios institucijos dalyvaus įgyvendinant programą. Ne tik mokytojas, kuris bus atsakingas už gyvenimo įgūdžių programą, bet programos esmė – kad ateis įvairios institucijos, Visuomenės sveikatos centrai bus pakviesti su mokiniais kalbėti“, – aiškino J. Šiugždinienė.

Visuomenės sveikatos biuro tyrimas parodė, kad narkotinių medžiagų pėdsakų aptikta 27-iose iš 28 tirtų uostamiesčio mokyklų, dažniausia medžiaga buvo kokainas.

Apie tai pirmasis pranešė portalas „15min“.

Pernai Klaipėdoje atliktas toks pats tyrimas parodė, kad pagrindinė aptikta narkotinė medžiaga buvo kanapės. Šiemet jų pėdsakų rasta tik vienoje ugdymo įstaigoje.

Panevėžio, Kauno ir Vilniaus visuomenės sveikatos biurai tokio tyrimo nėra atlikę.

Šiaulių miesto visuomenės sveikatos biuras tokį tyrimą pastarąjį kartą darė 2016 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne ministrai,ne valdžia,o šeimosturi rūpintis vaikų auklėjimu,aišku,valdžia turi užtikrint policijos darbą,išaiškinimus,osvarbiausia mokykloms-NESLĖPKITE,kas pas jus vyksta.Gal gana?

Kaimynė sakė

Kaimynė sakė portretas
kad tuos narkotikus pati policija ir stoguoja. Tai ką jie ten stiprins?:D)

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Tėvai turėtų rimtai susirūpinti atžalomis. Šlapimukus -tyrimui,po to viskeriopa išpažintis , kurios rezultatus perduoti policijai. Kitaip vaikeliams gelbėti teks parduoti paskutinį gerą daiktą iš namų ,jeigu ir ne namus. Tokį vaizdą esu matęs pas tuos ,kas laiku nesusirūpino ir nepastebėjo, o prasidėjus nevaldomam procesui ,neišvijo iš namų ir jų neatsisakė,- buvo lūdnas vaizdelis.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių