Quantcast

Ministerija pradėjo tyrimą dėl nušalinto Klaipėdos aplinkosaugininko

Aplinkos ministerija pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl nušalinto Klaipėdos aplinkosaugininko, kuris su ministru Simonu Gentvilu ir jo patarėju pasidalijo informacija apie Būtingės naftos terminale gruodį išsiliejusią naftą.

Apie tai penktadienį spaudos konferencijoje pranešė S. Gentvilas. Anot jo, tiriamas Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos valdybos specialisto Donato Bagočiaus skundas dėl jo patiriamo spaudimo.

Pasak žiniasklaidos, atostogavęs D. Bagočius buvo nušalintas nuo pareigų po to, kai tarnybine informacija apie Būtingės terminale išsiliejusius teršalus jis esą pasidalijo su trečiaisiais asmenimis – ministru S. Gentvilu ir jo patarėju Marijumi Gailiumi.

Pats D. Bagočius LRT televizijai sakė buvęs nušalintas tą pačią dieną, be jokio tyrimo. D. Bagočiaus nušalinimą kritikavo ir S. Gentvilas.

„Negali taip būti, kad pavaldžios įstaigos darbuotojai negali paskambinti į ministeriją, tuo labiau, kad tai nėra valstybės paslaptis“, – LRT ketvirtadienį sakė aplinkos ministras.

Sprendimas nušalinti D. Bagočių sulaukė aplinkosaugininkų profsąjungos pasipiktinimo, ji AAD direktorę Olgą Vėbrienę kaltina susidorojimu.

Nuo pernai rugpjūčio AAD vadovaujanti O. Vėbrienė penktadienį išplatino viešą laišką, kuriame kalbėjo apie „kritinę“ padėtį aplinkosaugos sistemoje bei darbe patiriamą spaudimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Primityvu

Primityvu portretas
Nuotraukose visur rodote vien tik seną" Šakių" gelbėjimo laivą. Trūkusią žarną, užterštą jūrą rodykite, ponai, dirbantys "nuotuoliniu" būdu. Gėda.

Dalgis

Dalgis portretas
Reikia isjudinti visa "gyvatyna" ir atlikti prisisiurbusiu prie biurokratijos kedziu valyma.

surežisuotas puolimas

surežisuotas puolimas portretas
Pradėjo Gentviliukas rinkiminius pažadus pramonininkams įgyvendinti. Trukdo jam naujoji ir principinga Departamento vadovė. Jau ne kartą, kaip girdėjau, ragino ją būti nuolaidesnei, nes jei taip kabinsis prie visko, esą, teks verslus uždaryti. Šitas aplinkosaugininkas, kuris buvo nušalintas nuo darbo, kiek žinau, atostogavo ir davė viešai komentarus apie padarytą žalą. Įvardino skaičius, nors dar nepaskaičiuota žala. Tai darė be departamento vadovės įgaliojimo. Atskleidė išgalvotą informaciją ir taip galimai pakenkė tyrimui. Ar čia ne drausmės pažeidimas, perlipti per galvą ir ministrui, kaip kokiam draugeliui, komentuoti įvykio aplinkybes? Gentviliukas nori atleistą departamento vadovą Laukį sugrąžinti, nes už ministro nugaros "cypauja" profsąjungos vardu. Surežisuotas tas puolimas ant naujos principingos departamento vadovės. Apsidžiaugėme, kad pagaliau reikalai pajudės į gerą, bet kaip matom, naujas ministras turi kitą interesą - būti nuolaidesniu visokiems grigėjams...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių