Quantcast

Metų renovacijos rinkimuose laimėjęs devynaukštis – kaip Feniksas

  • Teksto dydis:

Apleistas daugiabutis tapo prestižine uostamiesčio vieta, traukiančia vietos gyventojų ir miesto svečių akį. Taikos pr. 3 devynaukštis namas Klaipėdoje tapo vienu iš nugalėtojų konkurse „Metų renovacijos rinkimai 2021“, kuriuos organizuoja Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) kartu su LR aplink

Ministras: renovacijos pavyzdys

Šio namo renovaciją Lietuvos gyventojai balsuodami internetu pripažino viena iš geriausių. Konkursui iš viso buvo pristatyta 14 pernai renovuotų daugiabučių namų visoje Lietuvoje.

Daugiabučio namo gyventojų atstovui įteikdamas lentelę su garbingu apdovanojimu, Aplinkos ministras Simonas Gentvilas kaip klaipėdietis prisiminė, kad dar visai neseniai šis namas nežibėjo, gal net byrėjo, o dabar jis tapo iš tolo matoma puošmena, harmoningai derančia prie senamiesčio.

Pasak ministro, tokie projektai skatina kitus pasitempti ir taip pat pagalvoti apie renovaciją. Jis padėkojo aktyviems gyventojams, namo administratoriui, taip pat projektuotojui už surastą bei prie aplinkos priderintą klaipėdietišką spalvą, baltišką ornamentą.

S.Gentvilas pasidžiaugė, kad Klaipėda pagal renovaciją pirmauja tarp didmiesčių. Uostamiestyje jau renovuota daugiau nei 10 proc. senos statybos daugiabučių. Tikimasi, kad ateityje šis procesas taps dar spartesnis – pagal neseniai patvirtintą Ilgalaikę pastatų renovacijos strategiją Vyriausybė sieks šį procesą paspartinti net tris kartus.

Meras sulygino su Feniksu

„Kaip senas klaipėdietis galiu tik džiaugtis ir gėrėtis šiuo, už mane vos keleriais metais vyresniu namu. Prisimenu, kaip būdamas vaikas eidavau su draugais į jį pažiūrėti – tuomet tai buvo vienintelis Klaipėdoje devynaukštis. Mačiau to namo kasdienybę, jo byrėjimą, o dabar jis atgimė kaip Feniksas iš pelenų. Šis namas man kaip klaipėdiečiui glosto širdį. Dabar tai jau – kūrinys, nebe namas“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, linkėdamas gyventojams džiaugtis gyvenimu šiame name.

Gyventojų atstovui Erikui Kovertui surinkti sutikimus dėl namo renovacijos pavyko tik iš antrojo karto, tačiau dabar visi džiaugiasi sėkminga renovacija: sąskaitos už šildymą sumažėjo perpus, o iki tol buvę tušti butai buvo gana greitai parduoti. Pradėjus byrėti namui, kai kurie gyventojai buvo sugalvoję kraustytis kitur, o dabar džiaugiasi gyvenantys prestižinėje uostamiesčio vietoje.

„Iš apleistos vietos mūsų namas tapo prestižiniu daugiabučiu, kuriuo džiaugiamės mes ir svečiai iš kitų miestų. Matomas iš toli ornamentas ant namo sienos tapo tarsi Klaipėdos simboliu“, – pasakojo ilgametis devynaukščio gyventojas E.Kovertas.

Klaipėdoje daugiabučius namus administruojančios įmonės direktorė Rasa Rimaitė prisiminė, kaip sužibo gyventojų akys po renovacijos projekto pristatymo. Įdėtas triūsas pasiteisino: dabar visi džiaugiasi kokybiškai atliktais darbais bei išskirtiniu projektu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to rudis

to rudis  portretas
Kaip tik tvarko vieną kiemą Debreceno gatvėje, tai vietiniai buduliai ant ką tik iškloto šaligatvio ėmė iškarto statyt. Kas liks iš naujų šaligatvių po kelių metų? Pirmiausia susitvarkykit su savo kaimynais ir tik tada prašykit kažkokių remontu.

Vardenis

Vardenis portretas
Esu trumpai gyvenęs tam name, o tarakonų daugybė.

herkus

herkus portretas
be Grubliausko nuotrauka butu nevykus..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių