Quantcast

„Metų klaipėdietės“ kulminacija: jau šį vakarą paaiškės, kam atiteks garbingas titulas

2021-ųjų „Metų klaipėdietės“ konkurso finalinį vakarą galės stebėti kiekvienas norintis. Pandemija pakoregavo žmonių gyvenimus, bet ne visi pokyčiai – blogi. Kai kurie jų suteikė daugiau galimybių. Pavyzdžiui, pabūti ten, kur anksčiau patekdavo ne visi.

19-ąjį kartą „Metų klaipėdietės“ konkursą rengiantys dienraščio „Klaipėda“ darbuotojai jau šiandien praneš, kas šiemet pelnė šį garbingą titulą.

Įprastai finalinis konkurso vakaras vykdavo pilnutėlėje salėje su kviestiniais svečiais, pretendenčių šeimos nariais, draugais, bendradarbiais. Susirinkusieji noriai fotografuodavosi, bendraudavo tarpusavyje, teikdavo favoritėms gėlių.

Vakaro metu žiūrovai mėgaudavosi puikiu koncertu ir vaišindavosi.

Viena svarbiausių tokio renginio tradicijų būdavo Metų klaipėdietėmis ankstesniais metais tapusių moterų pagerbimas, joms būdavo įteikiamos puokštės, prisimenami nuopelnai Klaipėdai ir miesto žmonėms.

Metus pasaulį ir Klaipėdą drebinanti pandemija pakeitė žmonių įpročius, dabar vengiama susitikimų, atsisakyta ne tik masinių renginių, bet ir nedidelių susibūrimų.

Nepaisant to, gyvenimas tęsiasi, o viena gražiausių uostamiesčio tradicijų rinkti Metų klaipėdietę išliko gyva.

Tiesa, pandemija gerokai pakoregavo konkursą ir baigiamojo vakaro scenarijų.

Jau šį vakarą bus paskelbta konkurso laimėtoja. Ji ir dar penkios finalą pasiekusios klaipėdietės sulauks padėkų, joms skambės muzika ir eilės, viskas bus beveik kaip įprastai, tik Klaipėdos koncertų salė, kurioje vyks renginys, liks tuščia.

Salėje sėdės tik šešios konkurso finalininkės.

Išrinko: skaitytojų valia į „Metų klaipėdietės“ finalą pateko R.Baguckienė, A.Dalangauskienė, R.Girdžiūnienė, R.Petrauskienė, M.Tarachovskaja ir J.Žemaičiūnienė.

Jas ir visą iškilmingą veiksmą scenoje turės galimybę stebėti kiekvienas klaipėdietis ar net kitame pasaulio kampelyje gyvenantis žmogus.

Siekdami saugumo, vakaro organizatoriai nusprendė, kad renginys bus virtualus, todėl kiekvienas savo namuose galės jį matyti tiesiogiai.

Tereikės šiandien 19 val. įsijungti „Balticum“ televizijos kanalą arba interneto paieškos laukelyje įsivesti www.klaipeda.diena.lt, arba socialiniame tinklalapyje „Facebook“ susirasti paskyrą „Dienraštis „Klaipėda“.

O, tęsdamas ilgus metus trunkančią tradiciją, dienraštis „Klaipėda“ rytoj praneš ne tik konkurso laimėtojos pavardę, bet ir nemačiusiesiems renginio apie jį papasakos plačiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių