Quantcast

Metų klaipėdietę pagerbė matant tūkstančiams

Baigiamasis „Metų klaipėdietės“ konkurso vakaras šiemet dėl pandemijos ir jos suvaldymui skirtų karantino reikalavimų turėjo būti itin kompaktiškas. Išskirtinis šis renginys buvo jau vien todėl, kad salė buvo beveik tuščia. Nepaisant saugumo siekusių organizatorių ketinimo surengti virtualią šventę, salėje vis tiek buvo ankšta – joje tvyrojo daugybė gerų emocijų. Renginys buvo tiesiogiai transliuojamas per „Balticum TV“ ir internetu.

Įvertinimas – už kilnius darbus

Metų klaipėdietės rinkimai yra labiausiai uostamiesčiui nusipelniusios moters rinkimų konkursas.

Tradiciškai garbingas apdovanojimas suteikiamas už kilnius darbus miesto labui bei jo žmonėms, tad pats konkursas ir ypač jį vainikuojantis vakaras visada būna lydimas pakilios nuotaikos ir pačių šviesiausių emocijų.

Šįkart konkursas ir Metų klaipėdietės nominavimo vakaras vyko visiškai kitaip, nei buvo įprasta per 18 ankstesnių metų.

Vakaras vyko beveik tuščioje salėje, pirmojoje eilėje sėdėjo tik penkios konkurso finalininkės.

Tiesa, į paskutinį etapą pateko šešios moterys. Viena jų – Ramunė Petrauskienė – buvo gerokai anksčiau suplanavusi kelionę į užsienį pas vieną savo dukrų. Daugybės mokinių ir jų tėvų dėkingumo bei komplimentų sulaukusi mokytoja renginį, kuriame nedalyvavo, galėjo tiesiogiai stebėti internete arba įrašą galės peržiūrėti ir vėliau.

Agnė Dalangauskienė, Regina Baguckienė, Janina Žemaičiūnienė. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Rasa Girdžiūnienė, Ramunė Petrauskienė. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Atokiau nuo konkurso finalininkių, trečiojoje eilėje sėdėjo dar du žmonės – bendrovės „Klaipėdos dienraštis“ direktorius Vidas Milkevičius ir ilgamečio konkurso garbės mecenato – nekilnojamojo turto valdymo įmonės „Mūsų laikas“ direktorė Rugilė Cibauskaitė.

Ant scenos buvo kur kas daugiau žmonių nei žiūrovų salėje.

Taip stengtasi laikytis karantino reikalavimų, paisyti būtinų atstumų, naudoti apsauginius skydelius ir kaukes. Belieka optimistiškai viltis, kad vėliau šį vakarą prisiminsime dėl jo išskirtinumo.

Susipažino iki susitikimo

Konkurso finalininkių šįsyk negalėjo palydėti net jų artimiausi žmonės. Susitikusios Klaipėdos koncertų salės fojė moterys sveikinosi lyg būtų pažįstamos daug metų. Pasirodo, konkursas jas suartino, privertė domėtis viena kitos veikla ir pažinti iš nuotraukų.

Pasipuošusios ir neslėpdamos jaudulio visos tikino esančios saugios, nes jau pasiskiepijo, bet pakluso reikalavimui dėvėti kaukes.

Viena pirmųjų į renginį atvyko Janina Žemaičiūnienė. Moteris stebina savo talentų gausa ir gebėjimu spėti atlikti daugybę darbų, o svarbiausia – dirba su pagyvenusiais žmonėmis, kuriems būtinas dėmesys ir supratimas, kad jie nėra nublokšti į gyvenimo užribį.

Padėka: visoms konkurso finalininkėms Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas įteikė puokštes ir teigė esąs tikras, kad mieste yra daugybė garbingo titulo vertų moterų. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Netrukus prie jos prisijungė M.Gorkio progimnazijos matematikos mokytoja, mokyklos teatro „Peremena“ įkūrėja, dramaturgė, kurios pjesės statomos visame pasaulyje, Klaipėdos žydų teatro „Šatil“ aktorė Maja Tarachovskaja.

Didžiulių klaipėdiečių simpatijų sulaukusi Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcinių ligų gydytoja, COVID-19 skyriaus vedėja Rasa Girdžiūnienė neslėpė į vakarą ėjusi kaip į budėjimą ligoninėje. Moteris jautė, kad atstovaujanti visiems medikams, kuriems pagarbą ir dėkingumą sunku išreikšti žodžiais.

Prie būrelio prisijungusi Klaipėdos buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ vadovė Agnė Dalangauskienė džiaugėsi galinti dar kartą garsiai pasakyti apie būtinybę šią mokyklą iš Drevernos grąžinti į Klaipėdą.

Asociacijos „Paupių bendruomenė“ įkūrėja ir pirmininkė Regina Baguckienė džiaugėsi, kad kaimynystė yra svarbi žmonėms – tai parodė aktyvus balsavimas konkurse.

Scenoje – žvaigždės

Vakarą vedė populiarus aktorius ir renginių vedėjas Vytautas Rumšas. Vakaro pradžioje jis perskaitė šalies Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimą konkurso dalyvėms.

Nors šįkart nebuvo galima pakviesti anksčiau Metų klaipėdietėmis tapusių moterų, jų veidai buvo rodomi ekrane, prisiminti darbai, už kuriuos moterys pelnė garbingą titulą.

Bičiulystė: prie sienelės po renginio sustojusios moterys jautėsi tapusios draugėmis. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Vakaro puošmena tapo žinomų uostamiesčio bei visos šalies aktorių skaitomos eilės. Mikalojus Urbonas, Dalia Morozovaitė, Jonas Baranauskas, Eglė Jackaitė, Kęstutis Macijauskas skyrė moterims negirdėtus, bet itin jautrius tekstus.

Ant scenos viso vakaro metu buvo ir virtuoziškai atliekamais kūriniais žiūrovus džiugino Klaipėdos brass kvintetas (meno vadovas Sigitas Petrulis) ir maestro Petras Vyšniauskas.

Aktorė E.Jackaitė ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė Beata Ignatavičiūtė iki širdies gelmių jaudino atliekamomis dainomis.

Renginio režisieriaus Tomo Jašinsko sumanymu, muzikos ir poezijos kūriniai buvo perpinti konkurso finalininkių pristatymais. Žiūrovai matė filmukus, kuriuose moterys kalbėjo apie Klaipėdą, jos žmones, savo darbą ir siekius.

Kiekviena pakviesta ant scenos turėjo progą dar kartą pasisakyti ir priimti joms teikiamas gėlių salono „SiDeko“ puokštes, bendrovės „Hygge Lietuva“ rankų darbo žvakių rinkinius, kvietimus apsilankyti Klaipėdos baseine bei dienraščio „Klaipėda“ prenumeratos sertifikatus.

Simbolis: V.Milkevičius laimėtojai įteikė skulptūrėlę, priminsiančią konkursą. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Padėka už pagalbą

Konkurso organizatorės bendrovės „Klaipėdos dienraštis“ direktorius V.Milkevičius iškilmingai paskelbė, kad 19-ąja Metų klaipėdiete tapo M.Tarachovskaja.

Ant scenos dar kartą pakviestai moteriai V.Milkevičius įteikė konkurso laimėtojos simbolį – Edmundo Unguraičio stiklo skulptūrėlę iš „Stiklo galerijos“.

Konkurso nugalėtoją „Azia Spa“ pakvietė skirti laiko apsilankyti Rytų masažo namuose, įsikūrusiuose uostamiesčio senamiestyje, Tiltų g. 6.

Dėkodama už klaipėdiečių dėmesį jos darbui ir kūrybai M.Tarachovskaja teigė mananti, kad šiemet būtų sąžininga laimėtoja paskelbti šventą darbą dirbančią gydytoją R.Girdžiūnienę, ir prisipažino visą paskutinę balsavimo savaitę ji ir jos šeima balsavo už gydytoją Rasą.

Pagarba: „Metų klaipėdietės“ konkurso garbės mecenato – nekilnojamojo turto valdymo įmonės „Mūsų laikas“ direktorė R.Cibauskaitė (dešinėje) ne tik įteikė laimėtojai įspūdingą puokštę gėlių, bet ir pasakė daug jautrių žodžių. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

„Nieko nėra brangesnio už gyvybę ir sveikatą. Tai sakau galvodama ne tik apie šių metų aktualijas, bet ir šiuo metu mano Izraelyje vykstantį karą. Žūsta nekalti vaikai. Tai labai skaudu“, – jautrius žodžius tarė M.Tarachovskaja.

Įteikdama laimėtojai įspūdingą puokštę gėlių R.Cibauskaitė neslėpė susižavėjimo šia moterimi ir tikino, kad konkursas vertas pagarbos jau vien už tai, kad iškelia į viešumą nuoširdžias, profesionalias, tvirtas, gyvenimo džiaugsmo kupinas klaipėdietes.

Renginio vedėjas priminė, kam turėtume būti dėkingi už vakarą. Tai yra renginio mecenatas – bendrovė „Mano būstas“, pagrindinis rėmėjas – bendrovė „Švyturys-Utenos alus“, rėmėjai: lietuviško kapitalo integruotas medienos perdirbimo įmonių holdingas „Vakarų medienos grupė“, aplinkosaugos sprendimus uoste ir paslaugas teikianti įmonė „Parsekas“ ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“ – moderni krovos kompanija, teikianti krovinių perkrovimo, krovinių sukaupimo bei kitas transporto-logistikos paslaugas.

Vakaras baigėsi, kur ir prasidėjęs – Klaipėdos koncertų salės fojė, moterys su gėlėmis rankose dar kartą stojo prie sienelės ir fotografavosi atminčiai.

Žvaigždės: vakarą vedė populiarus aktorius ir laidų vedėjas V.Rumšas, eiles skaitė ir dainavo E.Jackaitė, pasirodė vokalistė Beata Ignatavičiūtė. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nagi

Nagi portretas
Na nėra Klaipodoje tiek pasižymėjusių moteriškių kas metai, tai renkat bileką...

Ops

Ops portretas
Košmaras. Ja reikėjo ji lietuviu kalbos kursus pirma siusti, o paskui į konkursą. Gėda.

Senuks

Senuks portretas
Nemegstu okupantu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių