Quantcast

Metas mokėti turto mokesčius

Per 10 dienų, iki gruodžio 17-osios, visi, turintys daugiau nei 1 mln. litų vertės nekilnojamąjį turtą, turi sumokėti mokesčius valstybei. Klaipėdoje Mokesčių inspekcijai brangaus turto deklaracijas jau pateikė 21 asmuo.

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad fiziniai asmenys, kuriems priklauso ar yra įsigiję nekilnojamojo turto, kurio bendra vertė viršija 1 mln. litų, iki gruodžio 17 d. turi šį turtą deklaruoti ir nuo viršijančios dalies sumokėti 1 proc. nekilnojamojo turto mokesčio.

Deklaracijas Lietuvoje jau pateikė 140 gyventojų (šeimų), Klaipėdoje – 21.

Elektroniniai Mokesčių inspekcijos priminimai bus išsiųsti 2 711 gyventojų (iš jų – 1607 šeimos) – tiek mokesčių mokėtojų pagal turimą informaciją iš Registrų centro gautus duomenis turėtų pateikti deklaraciją ir sumokėti šį mokestį.

Registrų centro atstovas spaudai Aidas Petrošius teigė, kad dar pavasarį buvo atliktas masinis nekilnojamojo turto vertinimas. Įvedus naują nekilnojamojo turto apmokestinimo tvarką, besiskundžiančiųjų dėl per didelės turto vertės srautas neišaugo.

„Per verčių apskundimui skirtą terminą sulaukėme 183 prašymų, kad nustatytos mokestinės vertės būtų sumažintos. Pernai buvo 250. Bet fiziniai asmenys pateikė tik 44 apeliacijas, daugiausia iš Vilniaus“, – teigė A.Petrošius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
Aikit nakui, as tj nemokeciau, ka uzdirbu tas ir mano, koks kieno susiktas skitrumas kiek turto turiu, tj gaunas kad jei daug dirbsi tj paskui susimoket uz tai reikes

Dariui

Dariui portretas
Kad ir daug dirbdamas -milijonų nesusikrausi...:)))Greičiau kuprą įgausi...

2-am

2-am portretas
tai ir įgauna bankų kuprą. Negana, kad moki bankui didžiausias palūkanas, tai dar ir valstybė paskutines kelnes mauna
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių