Quantcast

Metai baigiasi: ar mero fondas liks neišnaudotas?

Iki metų pabaigos likus vos daugiau nei mėnesiui, neišnaudota nė pusė Klaipėdos mero fondo lėšų, skirtų reprezentacinėms išlaidoms. Tačiau kitiems metams šių sutaupytų pinigų panaudoti nebus galima – to neleidžia įstatymas.

Klaipėdos miesto tarybos sekretoriaus Modesto Vitkaus teigimu, mero fondą pagal įstatymą metams sudaro 15,7 tūkst. eurų.

Mero fondo lėšos gali būti naudojamos reprezentacijos reikmėms skirtoms išlaidoms – tai ir atvykstančių oficialių asmenų, delegacijų, svečių, ir juos lydinčiųjų priėmimo išlaidoms, vaišėms, transportui, gėlėms, suvenyrams, atminimo dovanoms, kitoms prekėms ir paslaugoms.

Taip pat fondo lėšos gali buvo skirtos išlaidoms, susijusioms su dalyvavimu labdaros, kultūros, sporto ir kituose visuomeniniuose renginiuose bei panašiems dalykams.

Reprezentacijos reikmėms numatytoms išlaidoms nepriskiriamos išlaidos, susijusios su politine reklama.

Šiais metais Kalėdų proga tarptautiniams partneriams ketinama išsiųsti iki 100 uostamiesčio menininkų sukurtų medinių atviručių.

Per beveik 11 šių metų mėnesių Klaipėdos vadovas Vytautas Grubliauskas reprezentacijai išnaudojo apie 40 proc. visos sumos, tai yra 6,3 tūkst. eurų.

Pagal įstatymą perkelti likusius pinigus į kitų metų mero fondą negalima, nepanaudoti pinigai grįš į savivaldybės biudžetą.

Pernai mero fondas buvo išnaudotas labiau, nes dalis pinigų skirta Klaipėdos garbės piliečio muziejininko ir rašytojo Aloyzo Každailio (1943–2018) laidotuvių išlaidoms padengti.

Reprezentacijos reikmėms skirtos mero fondo išlaidos vienam mėnesiui negali viršyti dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio sumos. Fondo lėšų naudojimą kontroliuoja savivaldybės kontrolierius.

Vis dėlto kalėdinėms dovanoms ar atvirutėms pinigai iš mero fondo nebus naudojami, nes to nenumato įstatymas, tačiau Klaipėdos vadovo sveikinimai – elektroniniai ar kitokie, anot M.Vitkaus, bent jau tarptautinius partnerius tikrai turėtų pasiekti.

"Šiais metais Kalėdų proga tarptautiniams partneriams ketinama išsiųsti iki 100 uostamiesčio menininkų sukurtų medinių atviručių. Vienos tokios atvirutės vertė – iki 5 eurų. Jos pirktos už savivaldybės administracijos biudžeto pinigus, bet ne iš mero fondo lėšų. Gal ir kuklūs bus tie sveikinimai, palyginti su kitais miestais, bet atvirukai – labai jaukūs", – teigė M.Vitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lt

lt portretas
Galima įsigyti ir papildomai mieste įrengti filmavimo kamerų, kurios padėtų išaiškinti nusikaltėlius - tai būtų prasmingas pinigų išleidimas visuomenės labui, sumaniai apiforminus, žinoma. Reikia tik panorėti, netingėti pasukti smegenis.

Arverkit plačiau akis ir širdis

Arverkit plačiau akis ir širdis portretas
Iš to savo fondo tegu bent kalėdiniu laikotarpiu pastato kokį kalėdinį namelį , kuriame karšta sriuba , būtų pasidalinta su miesto varguoliais. o tiems, kurie yra patys neįgalūs dėl sveikatos ateiti , atvežti maisto davinį į namučius. Būtų gražus žmoniškas poelgis

Pavelavot

Pavelavot portretas
varliai nuvažiavo kitur, išsivežė ir investicijas - ten, kur mergiotės ne tokios grubios ir ne taip smarkiai prasirūkiusios: muzika čia niekuo nepadės: smirda.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių