Quantcast

Meras išvyko į aukščiausio lygio merų susitikimą JAV

  • Teksto dydis:

Naujajame Orleane (JAV) vyksiančiame tarptautiniame aukščiausio lygio merų susitikime bus atstovaujama ir Klaipėda – į renginį buvo pakviestas uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Naujajame Orleane šią savaitę laukiami daugiau nei keturių dešimčių pasaulio miestų merai, pakviestųjų sąraše merai iš tokių garsių miestų kaip Barselona (Ispanija), Berlynas (Vokietija), Paryžius, Lionas (Prancūzija), Roma, Florencija (Italija), Liverpulis (Jungtinė Karalystė), Los Andželas, Niujorkas,  Čikaga (JAV), Otava (Kanada) ir kt. Klaipėda – vienintelis Lietuvos miestas, kurio meras buvo pakviestas į aukščiausio lygio susitikimą, o iš kitų valstybių, esančių prie Baltijos jūros, pakviestas tik Vokietijos sostinės – Berlyno meras.

„Klaipėdai parodytas išskirtinis dėmesys. Aukščiausio lygio merų susitikime bus aptariamos didžiausios problemos, su kuriomis šiuo metu susiduria miestai įvairiose pasaulio vietose bei ateities iššūkiai“, – prieš išvykdamas į susitikimą sakė Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

Aukščiausio lygio merų susitikime numatoma aptarti tokias temas kaip ekonominis augimas, mobilumas miestuose, transporto sistemos pokyčiai, saugumas, klimato kaita, nauji pavojai. Į susitikimą Naujajame Orleane taip pat pakviesta per 60 ambasadorių – įvairių šalių diplomatinio korpuso Jungtinėse Amerikos Valstijose atstovų, taip pat kiti aukščiausio lygio pareigūnai.

Klaipėda 2012 metais su Naujuoju Orleanu pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo. Protokolas pasirašytas siekiant maksimaliai išnaudoti abiejų miestų turimą patirtį ir potencialą prekybos ir ekonominės plėtros, transporto, turizmo, aplinkosaugos, miesto valdymo, kultūros, švietimo, mokslo, technologijų srityse.  Anot Klaipėdos mero V. Grubliausko, šis vizitas Naujajame Orleane bus ir puiki proga atnaujinti bei sustiprinti bendradarbiavimo ryšius. Viešėdamas Naujajame Orleane Klaipėdos meras kartu su kitais pakviestais merais dalyvaus ir šio, vieno seniausių JAV miestų, 300 metų jubiliejaus iškilmėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuku, mere!

kuku, mere! portretas
Mere, papasakok jav kaip tavo partieciai sugalvojo bizniuka kaip ispjaut sveikus klaipedos medzius ir atsodinti juos beverciais daigeliais. jauciu visi pasaulio merai tau paplos rankytemis

pilotas

pilotas portretas
Jis jau skrenda namo........... baikit loti.Sekanti jo kelionė į Indoneziją į džiazo festivalį.

>Aksioma

>Aksioma portretas
Būtų padorus žmogus, netupėtų vagių partijoje. Geriau pasidomėk jo bobos veikla "prezidentės" pareigose, išlys nemažai įdomybių.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių