Quantcast

Melnragės centre – įkurtuvės: duris atvėrė atnaujinta biblioteka ir vaikų laisvalaikio centras

Melnragėje I. Kanto viešosios bibliotekos padalinyje ir vaikų laisvalaikio centre vakar vyravo šventinės įkurtuvių nuotaikos. Po dvejų metų lankytojams ir skaitytojams atvertos atnaujintos patalpos Molo gatvėje.

Biblioteka ir kultūros namai Melnragėje buvo pastatyta po karo ten veikusio žvejų kolūkio rūpesčiu, prieš daugiau nei 70 metų.

Nuo to laiko biblioteka čia ir veikė. Pasak bibliotekos vadovės Bronislavos Lauciuvienės, pastatui buvo būtinas kapitalinis remontas, nes statinys nebeatitiko nei skaitytojų, nei darbuotojų, nei bendruomenės poreikių.

„Po renovacijos viskas pasikeitė, biblioteką iš antro aukšto, kur patekti buvo nelabai patogu, perkėlėme į pirmąjį. Taigi atidarymas buvo ilgai lauktas, buvo įvairių projektų ir sumanymų, bet pagaliau atėjo ta diena, kai svajones galima pradėti įgyvendinti. O svajonės būna ir žydros, ir rožinės, bet gyvenimas jas pakoreguoja“, – kalbėjo bibliotekos direktorė.

Atnaujintame pastate Melnragėje tradicinės bibliotekos paslaugas planuojama pakreipti marinistine linkme.

Pastato pirmo aukšto bendras patalpų plotas su sale – 233 kv. m. Ja biblioteka dalinsis su bendruomene ir vaikų laisvalaikio centru.

„Melnragėje yra nuo seno garsėjanti aktyvi bendruomenė. Tikimės, kad kartu įgyvendinsime naujus projektus. Biblioteka visada bus atvira žmonėms. O salę patikėjimo teise mes administruosime, bet bus trys naudotojai – naudos biblioteka kultūrinei veiklai, vaikų laisvalaikio centras edukacijai ir kitoms veikloms bei Melnragės bendruomenė savo susirinkimams. Stengsimės visų interesus suderinti“, – pabrėžė B. Lauciuvienė.

Tiesa, nors biblioteka po remonto jau atidaryta, bet nauji baldai dar neatkeliavo, tad laikinus teko skolintis iš kitų bibliotekos padalinių.

„Dar skelbsime baldų pirkimo konkursą ir tikimės, kad visu grožiu biblioteka suspindės rugsėjo pabaigoje. O pastaruosius dvejus metus biblioteka veikė mažose patalpose ten pat Melnragėje, jas mums suteikė mūsų mecenatas Rimantas Cibauskas. Jo dėka, kol vyko renovacija, nepalikome žmonių be knygų ir viešos interneto prieigos“, – pasakojo B. Lauciuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joris

Joris portretas
O senoms, sovietmetį menančioms knygų lentynoms pakeisti pinigėlių nebeužteko? Tik Klaipėdoj tai įmanoma.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Ar nelaikas lauciuvienei eiti įužtarnautą poilsį.

R

R portretas
Atvėrė duris ir šeši kabinetai trims konservatoriams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių