Quantcast

Melnragės bendruomenė – už mėlynosios bibliotekos idėją

Melnragės centre baigiamas remontuoti pastatas, kuriame iki atnaujinimo veikė I. Kanto viešosios bibliotekos padalinys ir vaikų laisvalaikio centras. Parengę mėlynosios bibliotekos koncepciją, bibliotekos atstovai siūlo miesto tarybai patikėjimo teise perduoti šį statinį bibliotekai. Savo norų dėl šio pastato turėtų ir vaikų laisvalaikio centras, tačiau vietos bendruomenė palaiko šiuolaikiškos aktyvios bibliotekos idėją.

Pretendentai yra du

Remonto darbus Molo g. 60 planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos, todėl natūralu, kad suinteresuotosioms pusėms rūpi, kaip viskas bus po pastato atnaujinimo.

Iki remonto šiame pastate veikė Klaipėdos savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinys, teikęs tradicines bibliotekos paslaugas vietos bendruomenei, taip pat vaikų laisvalaikio centras, dar anksčiau čia dirbo ir seniūnijos administracija.

Artimiausiame miesto tarybos posėdyje bus sprendžiama, kas valdys šį renovuotą pastatą.

Biblioteka parengė koncepciją, kad ją galėtų įgyvendinti, reikėtų daugiau erdvės.

Anot bibliotekos direktorės Bronislavos Lauciuvienės, tiek vaikų laisvalaikio centro, tiek bibliotekos misijos yra panašios, būtų galima bendradarbiauti, jei biblioteka gautų panaudai šias patalpas.

"Visi ateitų ir užsiimtų savo veiklomis, kada kam reikėtų. Erdvės bus atviros visiems. Ateitis juk ne atsiskyrime, o susijungime. Tai mano, kaip įstaigos vadovės, pozicija. Vis dėlto viską spręs miesto taryba", – dienraščiui anksčiau teigė B. Lauciuvienė.

Mums labai patraukli mėlynosios bibliotekos idėja.

Atsiklausė melnragiškių

Tačiau Vaikų laisvalaikio centro atstovės Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui išreiškė norą, kad ir po remonto gautų tas pačias patalpas, kurias turėjo iki tol.

Panašu, jog centro darbuotojos nenorėtų, kad visos patalpos panaudai būtų perduotos bibliotekai.

Miesto vadovai nusprendė atsiklausti Melnragės bendruomenės nuomonės, ką jie patys norėtų matyti renovuotame pastate Molo gatvėje.

Melnragės seniūnaitė Marija Kalendė patikino, kad aiškinosi, kiek vaikų ateidavo į laisvalaikio centrą, kiek tos patalpos būdavo naudojamos.

"Išgirdau, kad nesurinkus grupės vaikų tame laisvalaikio centre, jie į užsiėmimus turėdavo vykti į miestą. Todėl mūsų bendruomenės prašymas būtų šį pastatą grąžinti kultūrai ir bendruomenei, ko mes neturėjome 10 metų. Tai – ideali vieta bibliotekai. Ką ir rodo pavyzdžiai visame mieste, bibliotekų veiklos išaugo iš tradicinių rėmų, ten jau ne vien knygos dalijamos, vyksta daugybė kultūros renginių. O mūsų bendruomenė yra specifinė, esame arčiau gamtos, tai mums labai patraukli mėlynosios bibliotekos idėja", – tikino M. Kalendė.

Seniūnaitė tvirtino, kad bendruomenė pasisako už biblioteką atnaujintame pastate, pritaikant visas erdves veikloms, o ne kabinetams ir biurams.

Suktų marinistine kryptimi

Pagal naująjį sumanymą tradicinės bibliotekos paslaugos atnaujintame pastate Melnragėje įgautų marinistinę kryptį.

Šiuo metu jau formuojamas universalus dokumentų fondas – vartotojams atvira klaipėdietiška kraštotyrinė ir marinistinė dokumentų kolekcija, kurią sudarys jūreivių ir jūrinių profesijų atstovų dovanoti archyvai, nuotraukų kolekcijos, prisiminimai.

Suskaitmeninta informacija bus dedama į bibliotekos kuriamą duomenų bazę "Gyvoji kraštotyra".

Melnragės pastato pirmojo aukšto bendras patalpų plotas su sale – 233 kv. m. Čia turėtų būti sudaromos sąlygos skaityti, naudotis internetu, būtų įrengta žaisloteka.

Sale nekomerciniais tikslais galės naudotis nevyriausybinės organizacijos, viešosios įstaigos.

Antrojo aukšto patalpose būtų sudarytos sąlygos klubinei veiklai, kūrybiniams užsiėmimams, nuotolinėms konferencijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietiniai skaitytojai

Vietiniai skaitytojai portretas
Tik vieša biblioteka su daug veiklos ir renginių tikrai naudinga.Vaikų centrų administratoriai turi sedeti arčiau savo klubų mieste

Pesimistai

Pesimistai portretas
Itariu bus nereikalingai isnaudotas plotas...

Biblioteka gerai

Biblioteka gerai portretas
o dar jeigu joje yra nedidelė salė renginiams...Jau aišku kad mūsų civilizacijai dėl brangių el.ir kt. enerhetikos kainų teks smarkiai keist savo pomėgius ir aš manau kad knygų skaitymas ateis vietoje televizoriaus ir kompiuterio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių