Quantcast

„Meilės medis“ aplipo spynomis

Jaunavedžiai pamėgo skulptūrą "Meilės medis". Per keturis mėnesius ją papuošė per šimtą amžiną meilę simbolizuojančių spynų. Tačiau dalis porų išliko ištikimos senajai tradicijai.

Jaunavedžiai pamėgo skulptūrą "Meilės medis". Per keturis mėnesius ją papuošė per šimtą amžiną meilę simbolizuojančių spynų. Tačiau dalis porų išliko ištikimos senajai tradicijai.

Skulptūra "Meilės medis" prie Biržos tilto buvo pastatyta liepos pradžioje. Ją sukūrė kalviai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos ir Čekijos ir padovanojo miestui.
Uostamiesčio jaunavedžiai netruko pamėgti naujos skulptūros. Ji greitai aplipo meilę simbolizuojančiomis spynomis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad skulptūra "Meilės medis" pasitvirtino.

"Net klausimo tokio nekeliame. Spynos ant medžio nutūpė kaip paukšteliai, laiškeliai ar žiedeliai. Jos papuošė skulptūrą. Linkiu, kad skulptūra stovėtų šimtą metų", – sakė vedėja.

Pasak I.Šakalienės, smagu, kad ši skulptūra tapo ir nauju traukos objektu. Žmonės prie jos įsiamžina – fotografuojasi: "Matyt, visiems labai gražu".

I.Šakalienė tvirtino, kad skulptūra "Meilės medis" dar negreitai bus užpildyta. Vietos spynoms yra labai daug. Tačiau prireikus būtų galima pastatyti ir dar vieną skulptūrą.
Tačiau kai kurie jaunavedžiai išliko ištikimi senajai tradicijai. Amžiną meilę simbolizuojančias spynas jie kabina ant Biržos tilto turėklų.

"Planuojama jas pašalinti nuo turėklų. Laukiame, kol atsilaisvins mūsų tiltų prižiūrėtojai. Dabar jie užsiėmę rimtesniais darbais – Pilies tilto remontu. O gal žmonės patys ateis ir nusikabins spynas, kad paskui nereikėtų ieškoti? Jas galėtų perkelti ant "Meilės medžio", tačiau tai veikiausiai tik rožinė svajonė, kuri nebus įgyvendinta", – pridūrė vedėja.

Vis dėlto vargu ar jaunavedžiai ateis pasiimti savo spynų, nes jų rakteliai dažniausiai išmetami į Danę. Anksčiau amžinos meilės simboliais buvo apkabinėtas Biržos tiltas. Spynų sumažėjo, kai jos buvo nupjautos, prieš išplukdant remontui "Meridianą".

Pakabintos spynos kenkė statiniui. Nuo vibracijos, kuri kyla važiuojant transportui, jos daužėsi į dažytus turėklus, ir metalas pradėjo rūdyti. Nupjovus spynas, dalis jaunavedžių atskubėjo pasiimti savo meilę simbolizuojančių spynų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Šakalienės kūriniai miesto centre Meilės medis, Laivas - gėlynas, Boružės - gėlynai. Kas toliau? Tuoj miesto centras taps vaikų darželiu . Ar mes turime miesto vyr. dailininką? Ar jis atlieka kokias nors pareigas?

to KLB

to KLB portretas
Manau, neteisingai issakyta nuomone. Ka reiskia ''pradejo''? Jei tokia skulptura butu pastatyta kur kas anksciau, tai ir spynu ant tilto iskart butu buve maziau.

KLB

KLB portretas
Pagaliau jauni zmones atsipeikejo ir pradejo elgtis,kaip tikri miesto patriotai,saugantys miesto,t.y.musu visu turta.Saunuoliai,taip ir toliau,bukit laimingi!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių