Quantcast

Medikų požiūris šokiravo

Uostamiesčio kavinėje sąmonės netekusią vyresnio amžiaus moterį patys atgaivinę žmonės buvo šokiruoti, kai iškviesti greitosios pagalbos medikai jos nenorėjo vežti į ligoninę, esą ji yra neblaivi. "Pakelėse gulinčius benamius surenka, o normaliems žmonėms padėti neskuba", – baisėjosi klaipėdiečiai.

Darė širdies masažą

Incidentas įvyko šeštadienio vakarą vienoje pietinėje miesto dalyje esančių kavinių. Joje su keliomis draugėmis linksminosi ir pusamžė klaipėdietė.

Liudininkų teigimu, pašokusi ji atsisėdo prie staliuko ir staiga sukniubo.

"Moteris išbalo, jai sustojo širdis, kvėpavimą vos buvo galima justi. Iš virtuvės išpuolė virėja ir ėmė daryti dirbtinį širdies masažą, o tuo metu aš laikiau jai galvą taip, kad neprisikąstų liežuvio. Vaizdas buvo toks baisus, atrodė, kad moterį ištiko širdies priepuolis", – vis dar atsigauti nuo sukrėtimo negalėjo kavinės barmenė.

Tuo metu, kol buvo gaivinama moteris, kiti žmonės ėmė skambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112, o nesulaukę atvykstant greitosios pagalbos medikų, – tiesiai į Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stotį.

"Išties skambinta buvo tris kartus, – vakar patikslino Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė. – Pirmą kartą informaciją gavome iš Bendrojo pagalbos centro. Tačiau skambinusieji netiksliai nurodė adresą, kur reikia atvykti, todėl brigada atvažiavo po 12 minučių. Ir tai yra normalu, nes miesto ribose į skubų iškvietimą turime atvykti vėliausiai per 15 minučių".

N.Dambrauskienė patikino, jog kaltinimai, kad greitosios pagalbos medikai į kavinę, kurioje blogai pasijuto moteris, atvyko tik po pusvalandžio, yra nepagrįsti.

"Faktas tas, kad žmonėms, kurie laukia, laikas prailgsta, todėl gal jiems ir pasirodė, jog pagalba ilgai neatvyko", – pabrėžė N.Dambrauskienė.

"Negalima numoti į žmogų"

Pagal iškvietimą buvo išsiųsta privačios Vladimiro Budanovo greitosios medicinos pagalbos brigada. Ši privati tarnyba aptarnauja pietinę miesto dalį.

"Jokio kriminalo ir nusikaltimo nėra. Pagal iškvietimą sureaguota laiku, uždelsta nebuvo", – patikino ir greitosios medicinos pagalbos vadovas V.Budanovas.

Tačiau klaipėdiečius šokiravo tai, jog atvykę medikai, sunegalavusios moters net neva dorai neapžiūrėję, atsisakė ją vežti į ligoninę. Priežastis – klaipėdietė yra neblaivi.

"Ji buvo kavinėje šeštadienio vakarą. Natūralu, kad vartojo svaigalus, tačiau tikrai nebuvo labai girta. Kai medikai atvyko, ji elgėsi gana neadekvačiai, buvo balta lyg popierius, bet tik todėl, jog buvo neseniai atgavusi sąmonę. Dar nebuvome matę, kad žmonės, kurie turėtų teikti pagalbą, su kitais elgiasi lyg su šunimis", – baisėjosi įvykio liudininkai.

Jie medikams ėmė daryti spaudimą, kad tik moterį nuvežtų į ligoninę – pradėjo juos fotografuoti ir filmuoti.

"Moteris buvo išgėrusi, ir niekas to neginčija. Tačiau galbūt alkoholis sukėlė širdies veiklos sutrikimus, gal jai grėsė rimtas sveikatos sutrikimas. Juk negalima numoti ranka į žmogų, kuris išgėrė kažkiek svaigalų. Kodėl tuomet greitosios pagalbos medikai iš pakampių renka ir į ligoninę veža visokius girtus asocialus?" – retoriškai klausė barmenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rozalija

Rozalija portretas
1 . Nereikia gerti:), žinojimas, kad tau GIRTAM niekas nepadės, turėtų labai daug ką prablaivyti :). 2. Negaliu sakyti už visus atvejus, tikriausiai visko būna, bet vieną kartą pati asmeniškai kviečiau greitąją žmogui, autobusų stotelėje blogai pasijutusiam. Atvažiavo greitoji pagalba greitai ir rūpinosi nuoširdžiai, taigi nereikia visko juodinti.

Jolly Roger

Jolly Roger portretas
užjaučiu tą moterį...rytas, pagirios, ligonine

Anonimas

Anonimas portretas
uz papu tampe o ne gaivino
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių