Quantcast

Medelius aikštėje pražudė fontano vanduo?

Vos pernai gegužę klaipėdiečiams buvo atverta atnaujinta viešoji erdvė prie buvusio "Vaidilos" kino teatro. Tačiau šiuo metu vietoj šalia fontano augusių jaunų medelių styro kelmai. Pasirodo, medelius veikiausiai pražudė šią vasarą jų šaknis užliejęs chloruotas fontano vanduo.

Ties Taikos prospekto ir Paryžiaus Komunos gatvės sankirta atnaujinta aikštė džiugino klaipėdiečius jau antrą vasarą, ypač – "šokantis" fontanas.

Ši vieta išties pasikeitė neatpažįstamai: buvo sukurtos jaukios poilsio zonos, žaliosios erdvės, įrengta scena, vaikų žaidimų aikštelė, palei aikštę driekiasi naujas dviračių tako ruožas, jungiantis Taikos prospektą ir Ąžuolyno giraitę.

Vanduo – chloruotas, galimas dalykas tai turėjo įtakos medeliams. Buvo kelios avarijos, užliejo medelių šaknis ir jas pažeidė.

Teritorija apsodinta želdiniais, naujais medžiais.

Atnaujinus aikštę, joje veikė ir du fontanai: vienas – grindinis, kitas – baseino tipo, įrengtas dar sovietmečiu ir neveikęs daug metų.

Restauruotos ir čia stovinčios medinės skulptūros.

Erdvė, kurios atnaujinimo vertė – 1,7 mln. eurų, po atvėrimo nuolatos yra pilna poilsiaujančių žmonių.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiojo patarėjo Ričardo Zulco, aikštė įvertinta net šalies mastu.

Valdas Švedas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šios aikštės projektas Viešųjų erdvių atnaujinimo konkurse Lietuvoje prieš porą mėnesių laimėjo pirmąją vietą, pretendentus vertino tarptautinė komisija.

Tačiau šiuo metu miestiečiai pastebėjo, kad šalia fontano staiga nebeliko naujai pasodintų bemaž dešimties jaunų medelių, vietoj jų styro kelmai.

Svarstoma, gal želdiniai buvo nekokybiški? Tokiu atveju juos atsodinti savo lėšomis turėtų rangovai.

Paaiškėjo, kad medeliai sunyko nuo fontano vandens, kuris kelis kartus šią vasarą dėl avarijų užliejo teritoriją, taip pat ir želdinius.

"Vanduo – chloruotas, galimas dalykas tai turėjo įtakos medeliams. Buvo kelios avarijos, užliejo medelių šaknis ir jas pažeidė. Jie bus atsodinti. Tačiau tai ne rangovų kaltė, taigi jų atsodinimą teks apmokėti miestui", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gama

Gama portretas
kam reikejo vandeni "hloruot"?

Anonimas

Anonimas portretas
Vienas dalykas,yra ženklai sudėtį, kad maudytis negalima, tai klausimo kelti dėl vaikų kaip ir nereikėtų; antrą, daug didesnė problema tai asocialūs asmenys, dergiantys ant tų pačių suolų, ar už medžių vazonų ir geriantys prie pat žaidžiančių vaikų

Senjorė

Senjorė portretas
O vaikai! Maudosi tuose fontanuose! Jei žuvo medeliai, kodėl niekas neperspėja, kad vanduo kenksmingas?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių