Quantcast

Mažųjų klaipėdiečių vėl lauks stovyklos

Paskutinę birželio savaitę mažieji klaipėdiečiai ir vėl bus kviečiami ilsėtis vasaros stovyklose. Klaipėdos savivaldybė jau yra numačiusi lėšas – šiemet vaikų vasaros poilsiui planuojama skirti 150 tūkst. eurų.

Kadangi paraiškos vaikų vasaros poilsio programų daliniam finansavimui gauti teikiamos iki balandžio 25 d., tik paskutinę balandžio savaitę paaiškės, kiek ir kokių programų pasiūlymų šiemet sulauks vaikai.

Pernai iš 73 programų 20 buvo nemokamų. Viliamasi, kad ir šiais metais tokių atsiras.

"Dažniausiai nemokamas stovyklas organizuoja biudžetinės įstaigos – bendrojo ugdymo mokyklos, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras, jaunimo centras, moksleivių saviraiškos centras. Jie turi kitokias sąlygas, jiems nereikia lėšų naudoti patalpų nuomai ar stovyklavietėms, sodyboms, kuriose galėtų vykti veikla. Tačiau nemokamų stovyklų skaičius nėra didelis", – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova.

Stovyklos prasidės nuo birželio vidurio ir tęsis iki rugpjūčio 31-osios.

Programos bus skirtos Klaipėdos miesto 6–18 metų vaikų tikslingam užimtumui vasaros atostogų metu. Vienoje stovyklos pamainoje galės dalyvauti ne mažiau kaip 15 vaikų.

Stovyklos trukmė – nuo 5 iki 18 d. Programos įgyvendinimas gali būti kartojamas kelias pamainas, užimant vis kitus vaikus.

"Mums smagu, kad būtų daugiau tiekėjų. Kuo įvairesnės stovyklos, kuo didesnė pasiūla, tuo ir patiems vaikams rinktis yra smagiau", – tikino S.Muravjova.

Lėšų šiemet skiriama mažiau dėl sugriežtintos tvarkos.

"Mažiau tik dėl to, kad negalime pridėti Neformaliojo vaikų švietimo krepšelio (NVŠ) pinigų, bet savivaldybės lėšos kiekvienais metais auga. Pernai iš savivaldybės biudžeto buvo skirta 130 tūkst. eurų, plius pridėjome 120 tūkst. eurų iš NVŠ krepšelio. Iš viso buvo panaudota 250 tūkst. eurų vaikų stovykloms organizuoti", – tikino S.Muravjova.

Pernai stovyklose dalyvavo apie 5 tūkst. vaikų. Vyriausiosios specialistės teigimu, ne karantinas, o lėšų trūkumas neleidžia surinkti daugiau dalyvių.

"Net jei didėja tiekėjų ar stovyklų, penkių tūkstančių vaikų skaičiaus neperžengiame. Nepasakyčiau, kad karantinas darė įtaką. Manau, tai lėmė lėšos", – svarstė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių