Quantcast

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus buria į viktoriną

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį bus minima 98-oji Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos sukaktis.

1923 metų sukilimo sėkmę iliustruoja prasmingi Ievos Simonaitytės žodžiai: „Esame viena tauta, viena žemė, viena Lietuva.“

Tarpukariu tai buvo drąsiausias Lietuvos užsienio politikos žingsnis, apie kurį diskutuojama iki pat dabar.

Pažymint šį istorinį įvykį Mažosios Lietuvos istorijos muziejus (MLIM) kviečia dalyvauti ir išbandyti savo jėgas virtualioje viktorinoje „Sausio įvykiai Klaipėdoje 1923 m.“.

Trijų geriausiai pasirodžiusiųjų laukia prizai – muziejaus išleistos knygos.

Žaidimo nuorodos ir detalesnės informacijos ieškokite sausio 15 d. nuo 9 iki 16 val. „Facebook“ puslapyje „Mažosios Lietuvos istorijos muziejus / MLIM“ ir internetinėje svetainėje www.mlimuziejus.lt. Telefono numeris pasiteiravimui – 8 601 01 082.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kur būtų galima pažiūrėti tos viktorinos klausimus?

idomu

idomu portretas
Įdomiausias viktorinos klausimas. Kokiu teisiniu pagrindu 1945 metais Memelio kraštas buvo inkorporuotas į Lietuvos sudėtį?

>

> portretas
> Tam , kad susigrąžinti prieš tai reikėjo turėti. Memelis buvo užgrobtas, nužudytas žandaras, vėliau sekė istorinių objektų ir visa , kas vokiška niokojimas. Rusija ir Vokietija buvo suinteresuotos, kad kraštą administruotų silpna LT, o ne į Memelį pretendavusi Lenkija, prancūzams apskritai buvo nusibodęs šaltas kraštas ir jie troško grįžti namo. Tiesa, dauguma žuvusių "sukilėlių" mirė nuo uždusimo, nes ne tik nemokėjo vietinių gyventojų kalbos, bet ir nemokėjo elgtis su dujiniu apšvietimų, ko pasekmėje nusinuodijo dujomis.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių