Quantcast

Mažiesiems karo pabėgėliams – vaikystės šventė

Šeštadienis nuo karo siaubo pabėgusiems ir Klaipėdoje apsigyvenusių ukrainiečių vaikams tapo linksma švente. Mažieji ir jų mamos šypsojosi, išdykavo, džiaugėsi dovanomis ir vaišėmis.

Vidurdienį būriai moterų su vaikučiais traukė link Klaipėdos „Švyturio“ arenos. Čia uostamiesčio savanoriai, rėmėjai bei partneriai „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ surengė dienos stovyklą „Ukrainos vaikai Lietuvoje“.

Įdomybės mažųjų laukė prie įėjimo prie areną. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai, neseniai minėję profesinę šventę, leido matuotis ugniagesio šalmą, liesti gaisrų gesinimui ir mašinų karpymui skirtus įrankius. Nedrąsūs, mamų raginami mažieji ropštėsi į gaisrinę mašiną, tėviškai juos kėlė į kabiną ir kalbino.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Arenoje mažųjų laukė tikras vaikų pasaulis. Rūbinėje jie galėjo išsirinkti dovanas. Į mamų klausimus, ar galima imti žaislus, pieštukus, dėliones, savanorės atsakinėjo tik teigiamai.

Klaipėdiečių paaukoti žaislai, žaidimai, paspirtukai ir dviratukai ištirpo klegančioje minioje per pusantros valandos. Kelios mamos dėl šių dovanų net susipyko, bet galiausiai nė vienas mažylis neliko be geidžiamo žaislo.

Salėje pačius mažiausiuosius viliojo batutai ir žaidimai. Savanoriai kvietė pešti, išbandyti virtualios realybės akinius, žaisti šachmatais, Lego kaladėlėmis, kurti puokštes, pasidaryti laikinas tatuiruotes, šokinėti per virvutę, pasirodyti ant scenos, spręsti galvosūkius, kabarotis, kaip alpinistai, pasimokyti pirmosios medicinos pagalbos, patreniruoti raumenis. Visas mažiesiems ukrainiečiams skirtas veiklas sunku ir išvardinti.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Popietę į automobilių aikštelę atvažiavo sezoną pradedantys uostamiesčio baikeriai. Motociklų griausmas išviliojo vaikus į lauką.

Šeštadienį jų dar laukia daug linksmų ir įdomių dalykų. Kad vaikai nepritrūktų jėgų, organizatoriai pasirūpino vaišėmis.

Vienos dienos stovykla mažiesiems karo pabėgėliams truks iki 17 val.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarasmažieji karo pabėgėliaivaikaišventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių