Quantcast

Malūno tvenkinyje – bebrų puota

Klaipėdiečiai stebisi vaizdu prie Malūno tvenkinio. Pakrantėse – bebrų išguldyti medžiai. Nuostabą kelia tai, kad gyvūnai įsitaisė miesto centre, kur medžioklė būtų itin komplikuota.

Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė patikino, kad savivaldybei didesnis galvos skausmas buvo ne seni medžiai, o į Malūno tvenkinį įsisukę bebrai.

"Bebrai nugraužė viską. Mes jau nebežinome, ką su jais daryti. Kai miesto teritorijoje įsismarkauja viena kuri nors gyvūnų populiacija, dažniausiai prašoma Aplinkos apsaugos departamento leidimo mažinti ją medžiojant. Bet miesto centre negalime to daryti", – aiškino R. Jievaitienė.

Malūno tvenkinys ne tik arti gyvenamųjų namų, bet tai dar ir gausiai lankoma vieta.

Bebrai nugraužė viską.

"Medžiotojai čia negali statyti spąstų. Su gyvosios gamtos inspektoriais apžiūrėjome visą tvenkinį. Neradome bebrų lizdų ar gulėjimo vietų. Panašu, kad jie atplaukia pralaida. Tvenkinys susisiekia su Dangės upe", – teigė R. Jievaitienė.

Dangėje, ties sodų bendrija, esančia netoli Panevėžio gatvės, aplinkosaugininkai yra radę bebrų nuolatinių buveinių.

"Sukame galvas, kaip su tais bebrais susitvarkyti, kad jie neįsijaustų. Nukirsi medį, jie eis prie kito. Kol kas stebime teritoriją", – pasakojo specialistė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Bebrai iš pradžių pagraužė septynis medžius, juos savivaldybės darbuotojai važiavo apžiūrėti. Išdavė leidimus kirsti. Rangovas supjaustė ir išvežė virtuolius.

"Dabar jau dešimt medžių reikės šalinti. Ir tai tik dėl bebrų darbo. Pagraužia, medžiai virsta ir tada vėl reikia juos šalinti. Ten daug žmonių vaikšto, sugalvos dar koks vaikas užlipti", – kalbėjo R. Jievaitienė.

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas tikino, kad jei savivaldybė mano, jog gyvūnai daro žalą, jų veikla kelia grėsmę aplinkiniams, leidimą medžioklei gal ir išduotų.

"Reikia pasvarstyti, pažiūrėti, kokie argumentai. Gal medžiotojai spąstus galėtų pastatyti", – sakė V. Marozas.

R. Jievaitienė tikino, kad medžiotojai nenori imtis bebrų reikalo.

"Jiems jau buvo kažkas pavogęs spąstus. Jie paskui skundžiasi, kad tuščias darbas", – prisiminė R. Jievaitienė.

V. Marozas sakė, kad laukti nėra ko, nes balandžio viduryje įsigalios draudimas bet kokiai medžioklei.

"Yra juk gyvagaudžiai spąstai. Geriausiai jais būtų. Niekas kol kas nesikreipė. Jei daryti, tai reikia daryti dabar", – ragino V. Marozas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Valdžios bebrai užstoja tvenkinio bebrus ,dėl to nieko ir nedaro...o šiaip ten ne pouota ,o sunkus darbas...

Bebrai teisingi

Bebrai teisingi portretas
Pažiūrėkite į tuos medžius jie seni ir supuvę.Teisingai padare bebrai dabar bus proga nupjauti,nes tokie supuvę medžiai ( greičiausiai gluosniai ) kelia pavojų poilsiautojams.Prie tvenkinio graziausia kai apsodinimas krūmais pvz.kai žydi Ievos,čiulba lakštingalos.Vasara.O čia tik supuvę medžiai ir tiek triuksmo.Triuksmaukite kai šimtais kertami sveiki medžiai parkuose.

Pr.

Pr. portretas
Paprasčiausias būdas apsaugoti tuos medžius. Aprišti metaliniu tinklu.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių