Quantcast

Malūno parko laukia permainos

Klaipėdoje rengiamasi atnaujinti Malūno parką. Gausybei numatomų darbų ketinama gauti ES finansavimą. Tiesa, pinigai būtų skiriami tik pirmajam projekto etapui, antrąjį miestas turėtų įgyvendinti savo lėšomis. Iš viso planuojama atlikti darbų už daugiau nei 2 mln. eurų.

Uostamiestyje žengiama Malūno arba buvusio Trinyčių parko teritorijos atnaujinimo link.

Šiuo metu ketinama teikti paraišką ES finansavimui darbams gauti. Taip pat rengiamas ir teritorijos sutvarkymo techninis projektas.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė vardijo, kad projekto metu Malūno parke žadama atnaujinti ir įrengti pėsčiųjų takus, čia taip pat vingiuos magistralinis dviračių takas.

Parko teritorijoje turėtų atsirasti pasyviam poilsiui pritaikytos erdvės, vaikų žaidimų aikštelės, vieta iškyloms.

Parke turėtų atgyti ir tvenkinys – numatoma įkurdinti pontoninį tiltelį, sujungsiantį du vandens telkinio krantus, keletą lieptų, medinę terasą.

Teritorijoje taip pat bus pastatyti du konteineriniai tualetai. Taip pat bus įrengti ir sutvarkyti želdiniai, tvenkinio pakrantės.

„Bus sutvarkyta visa augmenija: kas nereikalinga – iškirsta, kai kas – atsodinta, kai kas – išsaugota“, – paaiškino E.Jurkevičienė.

Skaičiuojama, kad bendra preliminari projekto vertė siekia daugiau nei 2 mln. eurų. Visi darbai bus įgyvendinami dviem etapais.

Pirmojo metu numatytų darbų vertė – beveik 1 mln. eurų. Didžiąją dalį tikimasi gauti iš ES, valstybės biudžeto lėšos sieks kiek per 73 tūkst. eurų. Tokia pačia suma teks prisidėti ir miestui.

Nors šiomis dienomis posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė siūlymui siekti ES finansavimo parkui atnaujinti, akcentuota, jog antrąjį etapą miestui teks realizuoti pačiam.

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius klausė, ar ateityje miestui pakaks biudžetinių lėšų įgyvendinti numatytus projektus.

Tai, kad Klaipėdai reikės prisidėti kur kas didesne nei 73 tūkst. eurų suma, akcentavo ir vicemerė Judita Simonavičiūtė.

„Mes prisiimame įsipareigojimus ateičiai, kad reikės finansuoti iš biudžeto“, – pastebėjo J.Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas žaliasis

Nezabitauskas žaliasis portretas
Invazija tęsiasi. Atrakcionai, dabar tiltai... O juk tvenkinys - ne mūsų. Ten paukščių, žuvų namai.

saunu

saunu portretas
kad miestas tvarkosi, užteks dziaugtis tuom, ka paliko suvietai..

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Linkim sekmes. Ir geru darbu -tvarkingu ,o ne bet kaip, Kaip Zardes prudas -vasara apzeles ,baigia visai uzaugti ,o salia parke ,suoliukai nuo pastatymo nekeisti ,baigia suputi. Rudeni tik dziaugsmas ,kai nendres nukerta. Apleista ,nors gyventoju aplink labai daug...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių