Quantcast

Luizės kvartalui – nauji rūšiavimo konteineriai

Netrukus dar pusei tūkstančio individualių namų savininkų Klaipėdoje bus padovanoti šiukšlių konteineriai ir gyventojams atsiras galimybė rūšiuoti atliekas. Taip uostamiestis tik patvirtina atliekų rūšiavimo lyderio  pozicijas šalyje.

Jau šį šeštadienį Luizės kvartalo gyventojai sulauks dovanų – antrinėms žaliavoms rūšiuoti skirtų konteinerių. Gruodžio 13 bei 20 d. bendrovės "Ekonovus" darbuotojai išdalys apie 500 tokių talpyklių.

Luizės kvartalas apima Pakruojo, Rokiškio, Pasvalio, Biržų, Kupiškio, Prienų, Utenos, Ukmergės, Molėtų, Plytinės, Radviliškio, Kėdainių, Alytaus, Raseinių, Zarasų, Anykščių, Pakrantės, Pievų, Smalininkų gatves. Tikimasi, kad šios dovanos dar labiau paskatins kvartalo gyventojus rūšiuoti atliekas.

Tiesa, gyventojai raginami atkreipti dėmesį, kad pirmą kartą šie konteineriai bus ištuštinti tik po švenčių – sausio 10-ąją. Šventiniu laikotarpiu šiukšlių vežėjai dar nebus pasiruošę užsukti į Luizės kvartalą. Tad iki to laiko reikėtų pasistengti šiukšles kompaktiškai talpinti į šias dėžes bei išdalytus maišus ir nesinervinti laukiant vežėjų.

Šiemet apie pusantro tūkstančio klaipėdiečių jau yra gavę panašių atliekų rūšiavimui tinkamų konteinerių. Jais jau naudojasi Labrenciškių, Kretingos gatvės, dalies Tauralaukio bei Mažojo Kaimelio privačių namų gyventojai. Yra paskaičiuota, kad uostamiestyje iš viso reikėtų apie 4 tūkst. individualiam atliekų rūšiavimui skirtų konteinerių.

Klaipėda yra vienas labiausiai atliekas rūšiuojančių miestų Lietuvoje. Iš 70 tūkst. tonų per metus sukaupiamų atliekų apie 15 proc. yra išrūšiuojama.

Naujieji Luizės kvartalo gyventojams dalijami bei daugiabučių namų kiemuose atsirandantys požeminiai atliekų konteineriai dar labiau pasitarnaus gerinant šiuos rodiklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.

A. portretas
o dar visai neseniai prie Vilniaus savivaldybės pastatė požeminius konteinerius. Pagaliau miestas tikrai bus švaresnis ir tvarkingesnis, o konteineriai mažiau badys akis. Labai laukiu, kol tokių konteinerių pastatys daugiau.

A.Puokė

A.Puokė portretas
ir man labai patinka tai, kad jie visur visada stengiasi būti pirmi, nebijo naujovių. Pavyzdžiui, išbandžiau jų programėlę Eco App - tikrai labai patogus dalykas: galima užsisakyti įvairias escoserviso paslaugas (pavyzdžiui, statybinių ir stambiagabaričių atliekų išvežimą), pažiūrėti, kur stovi rūšiavimui skirti konteineriai, patikrinti šiukšlių išvežimo grafikus ir kt.

A.Puokė

A.Puokė portretas
aš labai patenkinta, kaip mano rajone tvarkosi Ecoservice. Gražu žiūrėti. Konteineriai tvarkingi, šiukšlės išvežamos laiku. Rūšiavimo konteinerių daug, pakanka visiems, eiti netoli. Malonu, kad tikrai gerai atlieka savo darbą ir ne veltui užima lyderiaujančias pozicijas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių