Quantcast

Iš ligoninės – į mirties glėbį

Iš ligoninės išleisti pacientai ne tik dingsta be žinios, bet ir randami mirę šalia gydymo įstaigos.   

Vilniuje gyvenantis A.Laurinavičius šiuo metu slaugo po operacijos sveikstančią garbaus amžiaus motiną. Tad psichiškai neįgali sesuo laikinai liko viena gyventi uostamiestyje, prižiūrima kaimynų. Po daugkartinių epilepsijos priepuolių moterį greitosios pagalbos medikai nuvežė į Jūrininkų ligoninės priėmimo skyrių. Po medikų apžiūros ligonė pervežta į kaimyninę Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur po apžiūros moteris viena išleista namo. Po penkių valandų paieškos kartu su policijos pareigūnais nuovoką praradusi moteris rasta klaidžiojanti mieste.      

Klaipėdos medikai ne pirmą kartą iš ligoninės priėmimo skyrių pacientus išleidžia į nežinią.  Prieš kelis metus gydytojai porą kartą išleido namo nesusivokiančią aplinkoje galvos traumą patyrusią 69 metų moterį.  Į ligoninę patekusios pensininkės ieškota dešimt dienų. Visiškai atsitiktinai nesiorientuojančią aplinkoje močiutę turguje pastebėjo anūkės ir parvedė namo.

Kiek anksčiau nukritusi nuo laiptų ji jau buvo patekusi į ligoninę, kur buvo operuota galva. Po savaitės gydymo medikai pacientę paleido namo. Tačiau užuot važiavusi namo ji nužingsniavo į mišką.  Po keturių parų visiškai atsitiktinai jaunuolių pora, miške netoli ligoninės ieškojusi nuošalesnės vietos, aptiko leisgyvę moterį. Ji buvo išsekusi, o ant jos pilvo jau buvo užsiveisę kirminai.

Uostamiesčio policijos asmenų paieškos skyriaus pareigūnai prisimena ne vieną atvejį, kai išleisti iš ligoninės žmonės mirė gretimame miške.  Prieš trejus metus Klaipėdos ligoninės teritorijoje ant žolės aptiktas nebegyvas 54 metų benamio lavonas. Jam buvo susiūta žaizda pakaušyje ir sutvarstytas dilbis. Išvakarėse greitoji pagalba šį vyrą atvežė į ligoninės priėmimo skyrių. Po trejų metų paieškos paaiškėjo ir kito ligonio dingimo istorija. Gruodžio pabaigoje dingęs iš ligoninės išleistas vyrass nesusiorientavo, kur esąs ir mirė miške prie Rimkų. Po kelių mėnesių aptikus žvėrių apgraužtus palaikus žmogaus tapatybė nustatyta tik atlikus DNR tyrimą. 

Prieš aštuonerius metų pievoje prie ligoninės buvo rastas apiręs vyro lavonas be galvos. Vėliau paaiškėjo, kad tai 21 metų benamio kūnas. Šis vyras taip pat mirė vos išleistas iš ligoninės. Mirusiojo kūną buvo apgraužę žvėrys, galva aptikta prie pat ligoninės tvoros.


Šiame straipsnyje: medikų aplaidumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių