Quantcast

„Lietuvos“ sutiktuvės – su trikdžiais

Po daugiau nei mėnesį trukusio "100-mečio odisėjos" žygio istorinė jachta "Lietuva" grįžo į gimtąjį Klaipėdos uostą. Deja, įplaukimą į Dangės upę, kur turėjo švartuotis jachta, gaišino nesupratingi miestiečiai, lipantys ant jau kylančio Pilies tilto.

Į "100-mečio odisėja" pavadintą žygį jachta "Lietuva" išlydėta maždaug prieš mėnesį.

Kelionės metu "Lietuva" aplankė tris Baltijos jūros uostus – Gdanską, Taliną ir Rygą. Kartu su profesionalais buriuotojų patirties pasisėmė 19 savanorių, atrinktų konkurso būdu.

Aplankytuose uostuose demonstruota atplukdyta Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui skirta paroda. Į Klaipėdą buriuotojai pargabeno svetur užpildytus atvirlaiškius, kuriuose – jubiliejiniai sveikinimai mūsų valstybei.

Ketvirtadienį vakare, įveikęs beveik 1 300 jūrmylių, laivas grįžo namo, kur turėjo švartuotis netoli Biržos tilto, prie savo vardinio knechto Dangės krantinėje.

Deja, laivas įplaukti vėlavo, nes niekaip nebuvo galima pakelti Pilies tilto planuotu metu.

Iš pradžių iki galo nenusileisdavo užkarda, dėl to neįsijungdavo automatinis tilto pakėlimo mechanizmas.

O nuleidus užkardą ir jau užsidegus raudonam šviesoforo signalui, tiltu prašvilpė vienas kitas lengvasis automobilis, toliau lipo žmonės, nepaisydami kylančio tilto.

Žmonės nekreipė dėmesio į šviesoforą. Jiems trūksta kultūros.

"Žmonės nekreipė dėmesio į šviesoforą. Jiems trūksta kultūros. Ir tai ne pirmas atvejis, tai kartojasi jau ne pirmą kartą. Prašėme, kad tokiuose renginiuose dalyvautų ir policija, bet jie turbūt turi svarbesnių reikalų. Šįkart policijos irgi nebuvo. O galiausiai dėl laiku nepakelto tilto kalti liekame mes", – dėstė bendrovės "Viadukas" Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius.

Nepaisant to, jachta laimingai grįžo namo ir po šios kelionės stos į doką kapitaliniam remontui.

Jachtos amžius – daugiau nei 40 metų, laivas niekada nebuvo kapitališkai remontuotas, jo būklė nėra gera.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o ateityje...

o ateityje... portretas
visus dykaduonius turėsim iškilmingai sutikti? Ką jie gero nuveikė? Konkrečiai!

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Pala,pala,prie naujojo turgaus didžiulį bokštą pastatė,tuoj viršuje švilpuką sumontuos.

Tiltas

Tiltas portretas
išaiškejo neveltui mane liberalai kankino puse metu, pagaliau i jachtom svartuotis pastatyta Danes krantine iplauke pirmas didziulis laivas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių