Quantcast

Lietuvos regionų partijos rinkimų kampanija Klaipėdoje baigėsi

Patikrinus rinkėjų parašus paaiškėjo, kad iš tolesnės rinkimų kampanijos Klaipėdoje iškrenta Lietuvos regionų partijos atstovai ir jų į uostamiesčio mero postą kelta kandidatė Gintarė Sakalauskaitė. Rinkimų komisijai anuliavus daugiau nei šimtą surinktų parašų, šiems politikams pritrūko privalomo skaičiaus.

Klaipėdoje penkios iš dvylikos politinių jėgų turėjo surinkti ir iki sausio 19 d. rinkimų komisijai pristatyti mažiausiai po 840 parašų, kad galėtų dalyvauti rinkimuose.

Žmonių pritarimo siekė tos partijos ar komitetai, kurie praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose nekėlė pretendentų į merus ir kandidatų sąrašų.

Klaipėdoje tokių politinių jėgų buvo penkios: Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Laisvės partija, Lietuvos regionų partija, politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ ir partija „Laisvė ir teisingumas“.

Rinkėjų palaikymo parašai buvo renkami ne tik elektroniniu būdu, bet ir lapuose.

Parašų lapus visų politinių jėgų atstovai Klaipėdos rinkimų komisijai pristatė laiku.

Mažiausiai jų pavyko surinkti Lietuvos regionų partijai.

Ši partija lapuose surinko 842 parašus ir dar per 50 parašų elektroniniu būdu.

Dienraščio žiniomis, patikrinus 108 parašai dėl netikslumų buvo anuliuoti.

Labai gaila šios partijos kandidatų, kurie nuoširdžiai dirbo ir tikėjosi dalyvauti rinkimuose, bet, pasirodo, jų pagalbininkų komandoje kažkas sužaidė ne į tuos vartus.

Tad Lietuvos regionų partija nesurinko reikiamo jų skaičiaus ir negali būti registruojama rinkimų kampanijos dalyviu, šios teisės neteko ir partijos kelta kandidatė į Klaipėdos merus G. Sakalauskaitė, nes tiek partijos, tiek ir kandidato į merus paramai parašai buvo renkami kartu.

Tad iš 12 kandidatų į merus liko 11.

„Labai gaila šios partijos kandidatų, kurie nuoširdžiai dirbo ir tikėjosi dalyvauti rinkimuose, bet, pasirodo, jų pagalbininkų komandoje kažkas sužaidė ne į tuos vartus. Šiuo metu ruošiame teikimą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl keturių partijų įregistravimo ir vienos neįregistravimo rinkimams. Sprendimas bus priimtas vasario 2 d. VRK posėdyje“, – sakė Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

A. Gritėno teigimu, visos partijos, kurios rinko rėmėjų parašus, šįkart nepasižymėjo dideliu kruopštumu, nes negaliojančiais pripažinta nuo 56 iki 110 parašų.

Kitoms politinėms jėgoms galiojančių parašų pakako tolesnei rinkimų kovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintarė Sakalauskaitė

Gintarė Sakalauskaitė portretas
Dėkoju visiems pasirašiusiems, kurie norėjo suteikti man galimybę varžytis dėl Klaipėdos mero posto. Buvau nusiteikusi įpūsti uostamiesčiui gyvybės ir parengusi žmonių rūpesčius atliepiančią programą. Deja, parašų neužteko...

zmones

zmones portretas
nenoriu reklamuoti vaitkaus, bet Jūs ateikite jo paklausyti. Kokius blėnius jis kalbą. Šiandien pasikvietes senjorus putė migla, aceit jis sukurė ie pastatė SGD terminalą. Kaip jis nori iš savo pinigų suremontuoti miesto gatves, bet jam neleidžia piktieji valdininkai. Vos kelnių neprimyžau :) Ir kokiu rimtu veidu jis tai aiškina .Gyvas anekdotas.

Neprapulsim

Neprapulsim portretas
Tai, kad partijos ir nežinojome. Tos Sakalauskitės- taip pat. Štai daktarė Agnė Sakalauskiatė operioja, gydo, į meres netaikpo. Pagarba
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių