Quantcast

Lietuvos jūrų muziejus ir Karinės jūrų pajėgos pasirašys bendradarbiavimo sutartį

  • Teksto dydis:

Spalio 21 d., 10.30 val., Klaipėdoje, laive-muziejuje M52 „Sūduvis“, bus pasirašyta Lietuvos jūrų muziejaus ir Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų bendradarbiavimo sutartis.

Liepą pradėjęs veikti unikalus muziejus po atviru dangumi jau tapo vienu populiariausiu klaipėdiečių ir miesto svečių lankymo objektu. Jį jau aplankė daugiau nei 10 tūkst. lankytojų.

Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, sutartis pasirašoma siekiant visuomenei pristatyti Lietuvos Karinių jūrų pajėgų istoriją bei su ja susijusį kultūros paveldą, plėtoti patriotinį ugdymą vykdant bendras veiklas bei puoselėjant ir įveiklinant muziejui perduotą laivą M52 „Sūduvis“.

„Tiek muziejus, tiek Karinės jūrų pajėgos sieks įgyvendinti bendrai numatytas veiklas istorinio paveldo išsaugojimo, Karinių jūrų pajėgų reprezentavimo, sklaidos, patriotinio ugdymo, kultūros edukacijos, viešinimo bei kitose, abiem pusėms naudingose, srityse“, – sakė muziejaus vadovė.

Muziejus įsipareigoja Karinėms jūrų pajėgoms, Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos karininkų ramovei ir Karinių jūrų pajėgų karininkų klubui suteikti galimybę naudotis laivu reprezentaciniais tikslais: organizuojant karių priesaikos ir kitas karines ceremonijas, priėmimus, susirinkimus, edukacinius renginius ar darbinius susitikimus.

Karinių jūrų pajėgų organizuojamų reprezentacinių renginių metu, taip pat minint atmintinas datas: liepos 4 d. – Karinių jūrų pajėgų atkūrimo, rugpjūčio 1 d. – Lietuvos karo laivyno įkūrimo ir lapkričio 23 d. –  Lietuvos kariuomenės dieną, Karinės jūrų pajėgos kels ant laivo M52 „Sūduvis“ priekinio ir galinio vėliavų stiebų Lietuvos valstybės istorinę ir Karinių jūrų pajėgų vėliavas. Taip pat sutarta dėl konsultacijų planuojant bendrus renginius, laikinas ar nuolatines ekspozicijas ir parodas.

Dabar laivas-muziejus dirba penktadieniais, šeštadieniais, sekmadieniais, edukaciniai užsiėmimai ir ekskursijos iš anksto užsiregistravus vedami ir kitomis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne i tema

Ne i tema portretas
Ar KAM pasiruosusi numusineti irano dronus? gudijoje ju jau knibzdete knibzda. KAM sapaliones jau ima neigiamai veikti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių