Quantcast

„Lietuvos garbė“ – klaipėdiečiams

Praėjusią savaitę Metų klaipėdietės titulą pelniusi medikė Jūratė Rekašienė Nepriklausomybės atkūrimo dieną įvertinta ir nacionaliniu apdovanojimu "Lietuvos garbė". Prieš visą Lietuvą ji pagerbta kartu su Tomu Balsiu. Jų abiejų dėka patvoryje numestas naujagimis šiandien yra gyvas, turi naują šeimą ir greitai švęs pirmąjį savo gimtadienį.

Nacionalinių apdovanojimų laureatai

Jau penkioliktus metu Kovo 11-ąją, Nepriklausomybės atkūrimo dieną, TV3 nacionaliniais apdovanojimais "Lietuvos garbė" pagerbia paprastus Lietuvos žmones už nepaprastus jų žygdarbius.

"Šią dieną mes labai jaukiai švenčiame "Lietuvos garbės" apdovanojimus, ir tai yra puiki proga pasidžiaugti tokiais nuostabiais žmonėmis, kurie mums dovanoja džiaugsmą, pasitikėjimą vienas kitu, o kartais net ir gyvybę", – kalbėjo renginio vedėja žurnalistė Audrė Kudabienė.

Anot šventės organizatorių, "Lietuvos garbės" apdovanojimų misija – pastebėti tuos, kurie nesivaiko šlovės, neieško garbės, bet tyliai daro didelius darbus – gelbsti gyvybes, padeda kaimynams, savanoriauja ligoninėse, ištiesia pagalbos ranką į nelaimę pakliuvusiajam, rūpinasi savo bendruomene ar įkvepia geriems darbams kitus.

Išgirdo visa šalis

Šiemet apdovanoti septyni didvyriai. Šie žmonės ir jų istorijos – labai skirtingos – jaudinančios ir graudinančios, įkvepiančios ir keliančios pasididžiavimą.

Tokie žmonės – mūsų šalies pasididžiavimas, ir jie nusipelnė visų mūsų pagarbos.

Tarp jų šiemet atsidūrė ir du klaipėdiečiai – J.Rekašienė bei T.Balsys.

Praėjusių metų balandžio 27-osios rytas Klaipėdoje pakeitė net kelių žmonių gyvenimus.

T.Balsys ir J.Rekašienė tarsi paties likimo siųsti tinkamu laiku atsidūrė tinkamoje vietoje ir išgelbėjo patvoryje mamos paliktą naujagimį.

Už tai jie pelnė "Lietuvos garbės" apdovanojimą.

Ne vienas titulas

J.Rekašienė vos prieš savaitę Klaipėdos dramos teatre iškilmingai paskelbta ir Metų klaipėdiete.

Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento bendrosios praktikos slaugytoja miesto žmones sujaudino savo neeiliniu poelgiu.

Rastą naujagimį, beveik nerodžiusį gyvybės ženklų, moteris nė akimirkos nesuabejojusi priglaudė prie savęs ir mažytei širdelei neleido sustoti.

Ką tik gimusio žmogaus išgelbėjimas prilygo stebuklui, kuris ir pelnė daugybės klaipėdiečių pagarbą.

Ji taip pat labai gerbiama bendradarbių bei pacienčių.

Gyvenimas moteriai skyrė išbandymą per akimirką apsispręsti, kaip pasielgti. Tokio apsisprendimo kaina buvo gyvybė.

Būtent už išgelbėtą gyvybę klaipėdiečiai J.Rekašienę ir išrinko Metų klaipėdiete, o Kovo 11-osios proga jai įteiktas ir "Lietuvos garbės" apdovanojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas Balynas

Valdas Balynas portretas
Sveikinu, Šaunuolis Tomai. Linkiu išlikti drąsiu , ryžtingu. Sėkmės Tau.

pamanyk tik

pamanyk tik portretas
valdžiukai išrinko ka reikia ir viskas. Nei anų kas matė nei anų kas žino.Net Tarybinė Klaipėda nereklamavo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių