Quantcast

Lietuvos daugiabučių renovacijos žemėlapis – aktuali informacija vienoje vietoje

  • Teksto dydis:

Senų, energiškai neefektyvių daugiabučių modernizacija Lietuvoje kasmet spartėja. Ne paslaptis, kad imtis savo gyvenamojo daugiabučio renovacijos dažniausiai paskatina aplinkiniai pavyzdžiai ir didesnė informacijos sklaida apie renovacijos privalumus. Nuo šiol visi aktualiausi duomenys apie įgyvendinamus arba jau baigtus modernizacijos projektus bus skelbiami interaktyviame Lietuvos renovacijos žemėlapyje, kurį sukūrė Būsto energijos taupymo agentūra (vėliau – BETA) kartu su bendrove „Hnit-Baltic“.

„Pagrindinis šio projekto tikslas buvo sukurti šiuolaikišką, patogų naudoti, geoinformacinių technologijų (GIS) pagrindu veikiantį įrankį, kuris skirtingoms tikslinėms auditorijoms – nuo gyventojų iki suinteresuotų institucijų specialistų – perduotų aktualiausią informaciją apie daugiabučių renovaciją. Žemėlapyje atsispindi įvairūs renovacijos įgyvendinimo Lietuvoje pjūviai: atskirų projektų eiga, rezultatai, pasiekti energijos sutaupymai ir kiti aktualūs duomenys“, – sakė BETA direktorius Valius Serbenta.

Pasak V.Serbentos, ši aplikacija bus naudinga ne tik kaip inovatyvi informacijos apie daugiabučių renovaciją platforma, bet ir taps reikšminga paskata gyventojams, kurie galvoja apie savo daugiabučio modernizaciją.

Abejojantys dėl daugiabučio atnaujinimo ir renovacijos naudos keliais kompiuterio paspaudimo mygtukais galės gauti visus faktinius rodiklius, kurie aiškiai parodo renovacijos privalumus – gerokai sumažėjusį skaičiuojamųjų šiluminės energijos sąnaudų poreikį, pastato energinio naudingumo klasės pasikeitimą, šiltnamio efektą sukeliančių dujų sumažėjimą ir kitus duomenis.

Detali renovacijos situacija 

Interaktyviame žemėlapyje duomenys apie atnaujintus daugiabučius ar jų renovacijos eigą pateikiama keliais lygmenimis – visos šalies ar atskiros savivaldybės mastu, taip pat galima rasti detalią informaciją apie pasirinktą konkretų daugiabutį.

„Šis įrankis suteikia galimybę skirtingais pjūviais analizuoti renovacijos pažangą Lietuvoje. Galima paprastai ir greitai susipažinti su bendra statistika – nuo 2005 m. pagal Daugiabučių namų modernizavimo programą atnaujintų namų ir šiuo metu vykdomų daugiabučių atnaujinimo projektų skaičiais. Pavyzdžiui, šiandien Lietuvoje yra renovuoti 2 939 daugiabučiai, o daugiau nei 1 700 vyksta modernizavimo darbai“, – pasakojo BETA direktorius.

Remiantis žemėlapio duomenimis, šiuo metu renovacijos lyderių pozicijas pagal renovuotų daugiabučių dalį užima – Birštono (45 proc.), Druskininkų (36 proc.), Ignalinos rajono (30 proc.), Palangos miesto (24 proc.) ir Panevėžio miesto (22 proc.) savivaldybės.

Aplikacija išsiskiria daugiafunkcėmis galimybėmis: čia galima rinktis navigacijos įrankius ir naršyti žemėlapyje; su paieškos įrankiais ieškoti pagal adresą, miestą, savivaldybę; pasižiūrėti, kaip renovuoti daugiabučiai atrodo iš gatvės pusės, pasitelkus gatvės vaizdų peržiūrą, filtruojant peržiūrėti pasirinktus renovuotų ar šiuo metu renovuojamų pastatų rodiklius.

Su interaktyviu Lietuvos daugiabučių renovacijos žemėlapiu galite susipažinti adresu https://map.betalt.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
netoliese žmonės norėjo renovuoti daugiabutį,šiaip ne taip dauguma nubalsavo,vieniems sakė,bus šilt,žiemą mažiau mokėsit,o pensininkams nieko nereikės mokėti,mat valstybė sumokės,nors ta "vaalstybė" tai pavaldėtojams teks sumokėti,gal net su procentaais,neaišku,bet kai pasakė pirmininkas sumą,tiksliau įmoką,žmonės neteko žado,ir susirinkę žmonės nutarė,kad labai brangu,bus sunku išgyventi,uždanga.....

k ......a

k ......a portretas
Renovuoja renovuoja ,visi terminai praeina ir nebaigia niekaip. Taip senuoliai ir nesupranta ar galas ar dar ka darys. Seniau pradinukai skaitydavo "SAULUTEJE" : DIRBK IR BAIKI ! KLAIPEDOJE tokiu pastatu ne vienas.

vargsas

vargsas portretas
ko ta ,,,BETA ,,, su SERBENTU nori is pensininku pragyventi jug zino kad daugiabuciuose vien pensininkai gyvena ir nori juos nuskalpuoti visai turek gedos ir sazines ko organizuoji ka tas senas zmogus 70 ar 80 o dar ir90 metu supranta ir prisneka renovuoti geda geda
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių