Quantcast

Lietuviai sieks naujų pergalių

Jau rytoj, gegužės 27-ąją, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyks antrasis tarptautinis mišrių menų kovos „Blade Fights“ turnyras. Jo metu vienas prieš vieną kausis dalyviai iš Brazilijos, Azerbaidžano, Prancūzijos, Portugalijos ir Lietuvos. Tarp lietuvių – ir klaipėdietis Martynas Danius.

Laukia įsimintinas šou

MMA – tai kovinis sportas, kuriame naudojami smūgiavimo elementai rankomis, kojomis, keliais bei alkūnėmis ir imtynių elementai – metimai ir pasidavimo (skausmingi bei smaugimo) veiksmai. Smūgiuoti šiose kovose galima stovėsenoje, klinče ir parteryje.

Vakar viešbutyje „Mercure Klaipeda City“ vyko spaudos konferencija, kurios metu trumpai buvo pristatyti kovosiantys sportininkai. Kiekvienas turėjo progą pasisakyti apie pasirengimo būsimai kovai procesą, iššūkius ir lūkesčius.

Klaipėdiečiams aktualiausias – kraštietis M. Danius, kuris tikino, kad laukia ne tik puiki kova, bet ir įsimintinas šou, o pasiruošimas kovai, anot jo, buvo išties įdomus.

Ėmiausi šios kovos negalvodamas, nes tai – gera proga nuveikti ką nors naujo.

„Ėmiausi šios kovos negalvodamas, nes tai – gera proga nuveikti ką nors naujo“, – konferencijos metu teigė M. Danius.

Jis Super kovoje iki 66 kg svorio kategorijoje kausis su svečiu iš Prancūzijos – Christopheriu Thierry Walteriu. Šiedu varžovai ringe pirmą kartą kovos mažomis MMA pirštinėmis.

Pergalė – per kelias sekundes

„Blade Fights“ turnyre taip pat kovos kaunietis Deividas Danyla, kuris praėjusį turnyrą, vykusį Kaune, nokautavo savo varžovą vos per keletą sekundžių.

Šį kartą jis kausis kartu su portugalu Migueliu Angelo Trindade Temporario. Tai bus Super kova „Muay Thai“ stiliumi mažomis pirštinėmis, svorio kategorija – iki 66 kg.

MMA kovų ringe žiūrovų azartą taip pat kurstys Aristonas Barbosa de Franca (Brazilija), kuris kausis su Agshinu Alimu Oglu Babajevu (Azerbaidžanas).

Guilherme Cadena Martins (Brazilija) atrankinėje iki 77 kg svorio kategorijos MMA kovoje su Joeliu Rodrigo Avalo Santos (Brazilija) kausis dėl galimybės patekti į „Blade Fights MMA–77 kg Grand Prix“.

Paskutinėje kovoje pirmojo turnyro nugalėtojas Žygimantas Ramaška MMA svorio kategorijoje iki 70 kg Super kovoje susikaus su Samueliu Blasco (Kamerūnas/Ispanija).

Koncertuos atlikėjas Anyanya

Spaudos konferencijoje dalyvavo „Blade Fights“ steigėjai ir organizatoriai – asociacijos prezidentas

Romualdas Klimavičius, transliacijų režisierius Tomas Skamaročius, vyr. Prodiuseris Gediminas Jaunius, teisėjas Tadas Rimkevičius, renginį moderavo sporto komentatorius Tautvydas Kubilius.

R. Klimavičius visiems Lietuvos ir pasaulio žiūrovams palinkėjo gero reginio, o kovotojams – nepamiršti „Blade Fights“ organizacijos pamatinių dalykų – gerbti ringą, taisykles, organizatorius, kovotojus.

„Man labai smagu matyti čia susirinkusius kovotojus, kurie regi šio turnyro plėtros ir kokybės galimybes. Kovotojai – ypač patyrę, turintys daug patirties“, – pažymėjo R. Klimavičius.

Turnyrą vesiantis pasaulinio garso žvaigždė Aidanas Poweris tikino, kad Klaipėdos „Švyturio” arena jau paruošta įspūdingam reginiui.

Susirinkusiuosius muzikiniais pasirodymais džiugins šiųmetinis „Lietuvos balso“ nugalėtojas iš Nigerijos – muzikos atlikėjas Anyanya.

Tie, kurie neturės galimybės atvykti į Klaipėdą, galės stebėti tiesioginę renginio transliaciją per BTV ir FITE.tv platformą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių