Quantcast

V. Grubliauską nustebino Liepoja: pamatė tai, ko Klaipėdai nepavyksta padaryti

Praėjusį savaitgalį Liepojoje apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pamatė tai, ko Klaipėdai nepavyksta padaryti. Išsakęs susižavėjimo žodžius draugystės saitais su mūsų miestu siejamos Liepojos merui jis pripažino, kad vis daugiau lietuvių renkasi poilsį Latvijos pajūryje.

Vyko palaikyti klaipėdiečių

V.Grubliauskas važiavo į Liepoją ne darbo reikalais, o su šeima palaikyti jaunų klaipėdiečių džiazo muzikantų, grojusių viename klubų.

Meras nepraleido progos susitikti ir su bičiuliu – šio miesto meru Gunaru Ansiniu. Su juo Klaipėdos meras dažnai bendrauja dalyvaudamas Europos regioninio komiteto susirinkimuose.

Pusantros paros praleidęs Liepojoje V.Grubliauskas atviravo, kad viešnagė artimiausiame draugystės ir partnerystės saitais su Klaipėda siejamame mieste buvo labai maloni.

Jis neslėpė kai kuriose gatvėse lietuviškai kalbant girdėjęs dažniau nei latviškai.

Liepoja tampa didžiuliu lietuvių traukos centru. Mūsų žmones čia vilioja ne tik noras pasižvalgyti po gražų miestą, bet ir ne tokios aukštos kainos.

Jeigu man reikėtų ieškoti, kur galėčiau pakeisti aplinką toli nenuvažiuodamas, Liepoja būtų idealus pasirinkimas – ta pati jūra, gerokai platesnis, erdvesnis paplūdimys, puikiai sutvarkytas miestas, labai įdomiai įrengtas parkas, patraukli ir draugiška turistinė infrastruktūra.

Idealus pasirinkimas

Liepojos meras G.Ansinis tapo V.Grubliauskui puikiu gidu. Ypatingą įspūdį paliko neseniai sutvarkytas parkas ir ypač paplūdimių patogumai.

"Miestas labai pasikeitęs. Pats pastarąjį kartą jame lankiausi prieš trejus ar ketverius metus. Jeigu man reikėtų ieškoti, kur galėčiau pakeisti aplinką toli nenuvažiuodamas, Liepoja būtų idealus pasirinkimas – ta pati jūra, gerokai platesnis, erdvesnis paplūdimys, puikiai sutvarkytas miestas, labai įdomiai įrengtas parkas, patraukli ir draugiška turistinė infrastruktūra", – gyrė kaimynų uostamiestį V.Grubliauskas.

Vienas aktualiausių, susižavėjimą keliančių dalykų – nauja paplūdimių infrastruktūra. Latviams pavyko be didesnių problemų į pliažus atvesti vandenį, pastatyti stacionarius tualetus bei įrengti kitus patogumus.

Ribojimų Latvijoje – mažiau

"Lietuvoje tai padaryti labai sudėtinga. Mes visoje ES išsiskiriame pagal tai, kiek ir ko yra saugoma, kas yra ribojama, kiek tuos ribojimus prižiūrinčių institucijų. Galbūt daugeliu atveju tai yra racionalu, bet net mūsų sostinėje pripažįstama, kad tų reglamentavimų, draudimų ir ribojimų pas mus yra neproporcingai daug. Liepoja – puikus pavyzdys, kur saugant gamtą harmoningai ir tvariai miestas vystomas ir puošiamas", – atviravo V.Grubliauskas.

Jis su G.Ansiniu nusifotografavo prie Klaipėdos herbo, kuris sumontuotas viename miesto parkų greta kitų Liepojos partnerių herbų.

Latviai dar tik sprendžia, ką daryti su panašiais ryšiais sietų Rusijos ir Baltarusijos miestų herbais.

Neslėpdamas susižavėjimo Liepoja mūsų meras pajuto, kad liepojiečiai taip pat mėgsta Klaipėdą, pažymi ypatingą jos patrauklumą ir sako besimokantys kai ko iš klaipėdiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praregėjimas

 Praregėjimas portretas
O kur tas Vytautas anksčiau buvo? Dvylika metų važinėjo visur po pasaulį, džiazą šeimos stumdė , o va, iki Liepojos nenuvažiavo! Nuotraukoje toks atsipalaidavęs\ atrodo. Po dvylikos metų suprato, kas su Klaipėda padaryta jam vadovaujant.

Ei ru, asilo galva

Ei ru, asilo galva portretas
Liepojoje jau seniausiai pliaže pilna normalių wc, parkingo mokesčio nėra. Pas mus parkingai šimtus milijonu surenka, šikanų nerasta. Litovcų iš gamos

Vida

Vida portretas
Va todėl ir ilsimės Liepojoje ir kitose Latvijos vietose,jau gerą dešimtmetį.Nes mūsų pliažuose net tualetų nėra.O apie kitą tvarką jau net nekalbu.
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių